Article d'Unió, Progrés i Democràcia del mes de desembre: “Decepció i mediocritat”

Article d'Unió, Progrés i Democràcia del mes de desembre: “Decepció i mediocritat”

El ple del 26 de març del 2012 va modificar el Reglament de Mitjans de Comunicació Local, aprovat en 2008, per a permetre la publicació d'un article mensual en la web municipal als partits polítics que es van presentar a les eleccions municipals i no van aconseguir representació en l'ajuntament. Este és el text d'Unió, Progrés i Democràcia del mes de desembre, titulat “Decepció i mediocritat”.

S'acosta la fi d'any i és el temps en què solem fer balanços dels dotze mesos transcorreguts des del balanç anterior. Però no és la nostra intenció fer un examen de la gestió del nostre ajuntament, tan sols aportar la nostra opinió i les nostres sensacions.

En l'àmbit general, direm benèvolament que este primer any de govern de Rajoy ha sigut decepcionant i mediocre.

Decepció pels incompliments de les seues promeses electorals. Ens diuen que tots estos retalls vénen imposats per la Comunitat Europea i l'herència rebuda, com no es cansen de repetir en tots els estaments del PP, però la qüestió radica on s'estan aplicant eixos retalls, en la sanitat pública, en l'educació, en la cultura, retallant drets dels treballadors, congelant pensions i un llarg etcètera que tots sabem i no enumerarem o potser els retalls haurien d'haver anat cap a altres camins com a eliminació de les duplicitats en les administracions.

En el nostre país tenim dèsset comunitats autònomes que en molts casos dupliquen les seues funcions amb les del govern central, i també en la transparència i control d'estes administracions que ens han portat fins este punt en què els polítics són vistos com a  problema i no com a solució. Haguera estat bé que per a donar exemple nostres polítics hagueren suprimit els múltiples privilegis que s'atorguen i disfruten a càrrec de l'erari públic. També racionalitzar el que poden cobrar els càrrecs públics.

En este sentit el Partit Popular ha sigut mediocre en la seua gestió de la crisi, ha anat al fàcil a ser fort amb els dèbils i dèbil amb els forts, sense aportar més camí que la senda de la privatització i l'externalització de la gestió del patrimoni públic i sense ànim d'escometre els canvis que són necessaris

En context autonòmic, el relleu de Camps per Fabra, no sols no ha portat cap millora, continuem estant al cap o a la cua, segons de què tractem, de quasi tot. El nostre Molt Honorable President i el grup popular en el govern estan sent servils amb tot el que dicta el govern central, on estan les reivindicacions del PP que es feien quan governava el PSOE?

El nostre ajuntament i el grup popular que ens governa estan en la mateixa ona que el central i l'autonòmic amb el mateix apel·latiu de decepció i mediocritat en la seua gestió. No obstant fent un exercici d'empatia, entenem que esta legislatura està sent difícil. Amb els retalls en transferències dels governs central i autonòmic i la disminució d'ingressos propis, és complicat mantindre tota la infraestructura material i laboral.

Els grups opositors en l'ajuntament tampoc han estat a major altura que els del govern amb propostes generalistes i de poc calat i en aquells casos que la proposta fóra interessant, el Partit Popular les rebutjava i viceversa. Trobem a faltar una oposició més constructiva i un PP més receptiu.

Un clar exemple de la falta de sintonia entre govern i oposició són els continus enfrontaments per qüestions banals, més de manera que de fons, que es produïxen en els plens i que solen convertir-los en tediosos i avorrits

Entorn del pacte PP-Pavalur que dóna estabilitat al govern local pensem que hi ha portat més problemes que beneficis a Puçol, el tracte diferenciat que se li dóna a este nucli de la nostra població esta aprofundint en eixa diferenciació simplista i maniquea dels rics i els pobres.

Tots els ciutadans de Puçol han de tindre els mateixos drets i obligacions i els mateixos servicis. I no servix que es diga que governs anteriors també van subscriure este acord amb les urbanitzacions o s'adduïsquen raons econòmiques. Les conseqüències es poden palpar en les manifestacions de molts dels nostres conciutadans que no entenen eixes diferències i les veuen com un pagament pel suport de Pavalur.

La desocupació ha crescut a Puçol com ocorre en quasi tot el país, perquè la recepta és la mateixa allà on governa el Partit Popular, liberalisme econòmic per a uns i proteccionisme per a altres, llija's banca, autopistes, elèctriques, telefonia i grans corporacions que es tracten amb altres paràmetres. A Puçol que iniciatives han proposat el nostre governants per a pal·liar este creixent goteig de desocupats? Els cursos de formació a què es recorre quan no se sap què fer, servixen de poc o res si no estan homologats.

En fi per a concloure perquè l'espai és limitat i és temps de nadal i bons desitjos des d'UPiD els desitgem tots els ciutadans de Puçol una moderada felicitat i un any que ve millor que este que acaba.

Salutacions.

Una opinió de l'Agrupació local d'UPiD Puçol

 

14 Gener 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres