Gràcies al suport de l'Agrupació de Penyes, els Reis Mags repartixen alegria i il•lusió pels carrers de Puçol

Gràcies al suport de l'Agrupació de Penyes, els Reis Mags repartixen alegria i il•lusió pels carrers de Puçol

Un any més, la vesprada del 5 de gener els Reis Mags han recorregut les principals avingudes de Puçol, repartint llepolies, caramels, confeti i, per descomptat, alegria entre els més menuts. L'activitat l'organitzen des de fa anys els components de l'Agrupació de Penyes amb una subvenció de l'ajuntament i la col·laboració del club de gimnàstica rítmica, l'associació de discapacitats, Màgic i algun altre col·lectiu local.

L'eixida era a les 17.30 de l'avinguda Molí de Vent, enfront del col·legi La Milotxa, però mitja hora abans per la zona ja no es podia passar: els Reis Mags no entenen de crisi i els veïns s'amuntonaven en la vorera per a rebre xicotets detalls, però grans dosis d'alegria i il·lusió, sobretot els més menuts… encara que, certament, tampoc calia perdre de vista les cares dels seus pares quan intentaven fer-li fotos als peques en plena arreplega de caramels i caramel·lets.

I si es tracta de fotos, sens dubte el moment més emotiu ha sigut quan els reis han hagut de baixar de la seua carrossa en l'avinguda València, ja que el pas per davall de la via del tren de rodalia obliga a plegar part de la carrossa. Veient amb els peus en el sòl, ha faltat temps a xics i grans per a voler fer-se fotos amb ses majestats.

I, com sempre, el més sol·licitat era el negre… encara que també el que més d'un disgust ha provocat els seus papàs quan han comprovat que el seu tendre rebrot eixia en la foto plorant. No, no és fàcil que els peques s'acostumen a posar junt amb Baltasar i menys que t'agarre en braços eixe senyor, a pesar del seu perenne somriure.

Gaspar i Melcior, a pesar dels seus llargs cabells que li cobrien tota la cara, no tenien en la majoria dels casos eixos xicotets inconvenients, pel que era més fàcil aconseguir fotos amb tots els xiquets somrients… i els seus papàs amb un somriure d'orella a orella, sens dubte.

Després de la marató fotogràfica, els reis han pogut pujar novament a la carrossa per a finalitzar la cavalcada en la plaça del País Valencià, on novament ha començat la caça i captura (fotogràfica, això sí) dels papàs: el seu fill amb un rei, el seu fill i un cosí amb un altre, un amiguet que també passava per allí junt amb el tercer… en fi, ser rei mag és una dura tasca en estes dates.

Afortunadament, els components de l'Agrupació de Penyes de Puçol són gent veterana en l'organització d'esdeveniments i si bé hui en dia són més coneguts per la Ruta de la Tapa que organitzen durant les festes, la seua experiència els ve de molt, molt lluny: van començar acompanyant la baixada de caixons amb els bous en el 7 de setembre, el dia gran del bou en la població, fa ja tres dècades; van continuar organitzant setmanes festives i cavalcades; i ara s'han proposat reinventar les festes amb la seua ruta a peu per més de cinquanta bars i restaurants durant les festes, recobrant una tradició, la tapa, que es creia perduda per sempre a Puçol.

Però si el treball de les penyes i la subvenció municipal són fonamentals perquè la festa es desenrotlle amb normalitat, no podem oblidar eixa gent anònima, els components de la brigada municipal d'obres i servicis que, a penes uns minuts després que passara la cavalcada per cada avinguda, ja estaven netejant a fons la calçada i les voreres. Un treball a què quasi mai prestem atenció, però servisquen estes línies com a reconeixement a la seua imprescindible labor perquè després de la festa el poble continue funcionant amb normalitat.

Gràcies a tots per portar la il·lusió i l'alegria a tots els veïns.

Informa: Sabín

fotos_noticia fotos_noticia

048-cabalgata_reyes-1

 

06 Gener 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres