Onze carretoners diplomats disposats a treballar en magatzems i en el món de la construcció

Onze carretoners diplomats disposats a treballar en magatzems i en el món de la construcció

Puçol Emprende és un projecte formatiu que al llarg de 2012 ha oferit cursos orientats a satisfer les necessitats les empreses locals que han expressat interés a contractar veïns formats. L'últim dels cursos, celebrat del 19 al 27 de desembre, va ser de carretoner. La regidora d'ocupació Paz Carceller va realitzar l'entrega de diplomes divendres passat, 4 de gener.

Treballadors de la construcció experimentats que de sobte necessiten una targeta professional o una titulació per a ser cridats a qualsevol nou projecte, jóvens que busquen formació mentres estan en la desocupació, projectes formatius que s'ajusten al que les empreses de Puçol han demanat a la regidora Paz Carceller en les seues visites, u per u, als empresaris ubicats en la població…

De la fusió d'oferta i demanda, de necessitats i realitat, sorgix Puçol Emprende, un projecte municipal que al llarg de 2012 ha posat en marxa distints cursos formatius per a parats de totes les edats, atenent sempre a les possibles contractacions a realitzar per empreses de la població.

És una oportunitat de formar-se i facilitar la busca d'ocupació als veïns que en estos moments estan desocupats”, explica Paz Carceller. “Com ja hem explicat altres vegades, l'ajuntament no pot contractar directament a ningú, perquè així lo exigix la Llei de Pressupostos de l'Estat, però sí que podem formar jóvens, dones, parats de llarga duració i tot tipus de veïns perquè complisquen els requisits que ens demanen les empreses de la població i així que estiguen preparats per a quan sorgisca qualsevol oportunitat”.

Una oportunitat que alguns la veuen en la campanya de la taronja, perquè els magatzems continuen funcionant a bon ritme, però per a altres la nova oportunitat pot sorgir en el terreny de la construcció, ja que el 14 de gener comencen les obres del Camí La Mar i esperen que l'empresa encarregada de les obres, Pavasal, compte amb els veïns de la població a l'hora de realitzar contractacions per a un treball que té previstos sis mesos de duració.

David Jiménez, un d'eixos veïns als mai li havien demanat cap tipus de titulació per a treballar en els seus vint anys d'experiència en l'obra, ara ho té clar: “Estos cursos que ha organitzat l'ajuntament són positius per als veïns que estem parats, perquè fa falta una millor formació per a tots els treballs: hui en dia cal renovar-se o morir… i nosaltres hem optat per renovar-nos amb estos cursos per a manejar tant la Fenwick com el carretó elevador”.

Per a tirar endavant el curs de carretoner s'ha treballat en col·laboració amb el viver d'empreses de la Cambra de Comerç de Sagunt, qui ha realitzat les gestions per a la formació teòrica i, sobretot, pràctica, ja que els onze alumnes han fet pràctiques amb la carretó elevadora i també sobre la tradicional Fenwick, davall la supervisió de David Cuesta, que ha sigut el monitor de pràctiques en Jofemesa, i d'Encarna Alacreu, que ha impartit les classes teòriques en les oficines del viver d'empreses. Això ha permés als alumnes aconseguir dos carnets de carretoner, la qual cosa és un èxit per a este primer curs, a què es van apuntar unes cinquanta persones interessades en el treball en magatzems i en la construcció.

L'èxit d'estos cursos de formació, que en 2012 ha suposat la inversió de 19.000 euros, ha fet que es potencien de cara a l'any que ve i en el pressupost municipal per al 2013 ja s'ha inclòs una partida de 32.000 euros per a formació.

Informa: Sabín

fotos_noticia

047-diplomas_carretillero-1

 

05 Gener 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres