Dos obres en séquies i camins agrícoles permetran contractar cinc treballadors durant quaranta dies

Dos obres en séquies i camins agrícoles permetran contractar cinc treballadors durant quaranta dies

L'acció continuada de l'aigua en dos séquies ha provocat el despreniment de l'asfalt en els camins annexos i si no es prenen mesures pot arribar a ser perillós per al trànsit. Per este motiu es van a contractar 5 peons durant 40 dies per a dur a terme ambdós reparacions, amb un pressupost de 8.500 euros aportat íntegrament pel Servici d'Ocupació Públic Estatal (SEPE).

Durant la campanya d'estiu es van contractar 84 parats agrícoles per a realitzar tasques de manteniment i neteja en distintes zones del terme municipal, amb una inversió total de 160.000 euros a càrrec del SEPE; ara, en la segona quinzena de novembre, l'Ajuntament de Puçol ha rebut una nova subvenció: 8.500 euros també per a reparacions agrícoles.

Estos diners formen part del romanent que ha quedat disponible perquè algunes poblacions no han realitzat les inversions previstes”, explica Salvador Almenara, regidor d'agricultura. “Una vegada confirmats els ajuntaments que hem complit amb els projectes previstos per a l'estiu, tenim opció d'accedir a eixe romanent, que en el nostre cas anirà destinat a dos obres urgents, perquè les pluges hivernals poden convertir dos camins en zones perilloses per als vehicles”.

Precisament la pluja obliga a vegades a desviar el trànsit rodat que accedix a la població des de la V-21 perquè s'inunda la zona enfront del quarter de la Guàrdia Civil i l'antic camp de futbol. Eixe desviació comporta utilitzar el Camí Les Pedres per a sortejar la zona inundada… i en el Camí Les Pedres hi ha un punt en què la séquia Roll dels Pedres s'ha menjat part de l'asfalt.

El llit de la séquia és de terra, pel que amb el pas del temps s'ha anat eixamplant, a costa d'anar soscavant el terreny davall l'asfalt del Camí Les Pedres. I és un camí que s'utilitza per tot tipus de vehicles quan arriben les pluges hivernals, d'ací que la seua reparació siga urgent”, puntualitza el regidor. “La situació és semblant en una altra séquia situada al Camí Rogeres, junt amb l'aparcament del col·legi públic Bisbe Hervás: la tanca que separa el pàrquing de la séquia acabarà cedint davant del clot cada vegada major que hi ha davall”.

Per a escometre ambdós actuacions l'ajuntament s'ha port en marxa el projecte Reparació dels despreniments per pluges, a través del qual seran contractats 5 desocupats durant 40 dies, del 17 de desembre al 26 de gener.

Els requisits per a poder participar en la convocatòria són: estar parat i pertànyer al règim agrari de la Seguretat Social. En principi tindran prioritat aquells que es van presentar a l'estiu i no van poder ser contractats, en cas de no cobrir-se totes les places s'ampliarà a la resta de candidats, per orde d'antiguitat.

L'Ajuntament de Puçol es fa càrrec del cost del material i el vestuari per als treballadors, mentres que la contractació dels 5 desocupats va a càrrec del Servici d'Ocupació Públic Estatal, amb un cost total de 8.500 euros.

Informa: Sabín

fotos_noticia

1103-cami_rogeres-3

 

28 Novembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres