
La nostra cuina (21): Ossobuco de vedella
Encara que este no és un plat típicament valencià, la nostra gastronomia l'ha adoptat i és molt popular entre nosaltres. La manera de preparar-lo és molt fàcil i el resultat excepcional, ja que és una carn molt melosa. Hui en dia, en qualsevol de les bones carnisseries que tenim a Puçol, ens prepararan uns talls magnífics d'ossobuco, els de les meues fotos són de les meues germanes carnisseres preferides. Ara ja la recepta.
La nostra cuina (21): Ossobuco de vedella
Ingredients per a 4 persones:
—4 rodanxes d'ossobuco de vedella
—2 cebes grans
—3 carlotes
—250 grams de xampinyons
—4 dents d'all
—½ litre de vi blanc (valencià)
—Farina
—Oli d'oliva
—Sal, pebre, timó i romer
Elaboració
D'una banda, pelem i piquem les cebes. En una olla amb un dollet d'oli, les posem a daurar, afegim les carlotes pelades i picades, els alls picats i els xampinyons laminats, deixem potxar.
D'altra banda, salpebrem la carn, la passem per farina i la daurem en una paella amb un bon doll d'oli d'oliva. Quan tinguem els 4 trossos de carn, els afegim a l'olla on tenim potxada la verdura, afegim uns grans de pebre (al nostre gust), timó, romer i el vi blanc.
Tapem l'olla i deixem cuinar uns 35-40 minuts (comptant a partir que puge la vàlvula de seguretat).
Quan ja estiga, obrim i retirem la carn, reservem. Desgreixem la salsa del guisat amb l'ajuda d'un lladregotet i triturem amb la batedora elèctrica. Abocarem la salsa sobre la carn i acabem de cuinar a foc suau durant 6-7 minuts.
Ja només ens falta emplatar un tros de carn per plat, acompanyat de la seua salsa.
Trucs
Com l'ossobuco és una peça de carn que es talla prou grossa, interessa que al passar-lo per la paella i fregir-lo, quede fet, i s'acabe de cuinar en l'olla.
També és interessant que a l'emplatar usem poca salsa i la resta el servim en una salsera.
Si tens algun plat favorit o una recepta tradicional que t'agradaria compartir amb tots en esta pàgina web, pots contactar amb nosaltres en els correus següents:
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
www.lacocinadelamasia.blogspot.com
Escriu: Charo Palamós Durbá