El Cor Universitari Sant Yago a Puçol: una oportunitat única de disfrutar gratis de la música religiosa i popular

El Cor Universitari Sant Yago a Puçol: una oportunitat única de disfrutar gratis de la música religiosa i popular

Va nàixer en 1968, amb estudiants i llicenciats i distintes universitats valencianes. Ha representat a Espanya en multitud de festivals. Per primera vegada el Cor Universitari Sant Yago actua a Puçol, el divendres 23 de novembre, a les 22.30 hores en la Casa de Cultura, amb una selecció de clàssics i de temes populars adaptats pel seu director, Pau de Luis i Alba. L'entrada és gratuïta.

El cor va ser fundat per José R. Pérez Cebrián en el Col·legi Major Santiago Apòstol de la Universitat de València en 1968, comptant per a la seua creació amb estudiants i llicenciats de les diferents universitats valencianes. Va ser el propi fundador l'encarregat de dirigir-lo durant dos dècades. Des de 2008 el seu director titular és Pau de Luis i Alba.

Ha participat en festivals corals en: Europa, Sud-àfrica, Austràlia, Xina, Argentina, Brasil o Canadà. Al llarg de la seua dilatada carrera estaquen els premis aconseguits en certàmens internacionals com Cork (Irlanda), Powell River (Canadà) i en Johannesburgo (Sud-àfrica). També destaca el seu paper com a organitzador del Festival Internacional Millennium Pastura.

A més d'oferir grans obres simfonicocorals, ha prestat especial atenció a les obres dels millors compositors contemporanis valencians, com Te Deum de Cèsar Cano. Algunes d'estes peces emblemàtiques es troben editades en CD.

Amb motiu del seu XXV Aniversari li va ser concedida la Medalla de Plata de l'Excm. Ajuntament de València i la medalla de l'Any Jaume I de la Generalitat Valenciana.

Pau de Luis i Alba, el director, va començar en el món de la música en els “Xicotets Cantors de València” als 6 anys d'edat. Poc després comença els seus estudis musicals en el Conservatori Superior de Música de València. Paral·lelament completa la seua formació musical amb el pianista argentí Carlos Álvarez i de direcció de cors amb David Gálvez. Així mateix ha ampliat els seus estudis de direcció en el Reial Conservatori de L'Haja (Holanda). Té àmplia experiència com a director de cors, labor que compagina amb muntatges de música barroca amb la Capella Musical Duc de Calàbria.

El cor a Puçol

El concert que oferix el divendres 23, a les 22.30 hores en la Casa de Cultura de Puçol, consta de dos parts: la primera dedicada a la polifonia religiosa i la segona composta per peces del folklore de distintes regions. Este és el programa previst.

1a part: Polifonia religiosa

Pueri hebraeorum, T. L. Victoria

Sicut cervus, G. P. Palestrina

Jauchzet dem Herr alle Welt, F. Mendelssohn

Ubi caritas, M. Lauridsen

A Spotless Rose, P. Mealor

Alleluia, R. Twardowski

Ride the Chariot, Arreglo: H. Smith

2a part: Folklore

La font dels tres xorros (Popular Valencia)

La sardana de les monges (Popular Cataluña)

Van por el aire (Popular Castilla)

Boleras sevillanas (Popular Sevilla)

Zamba de mi esperanza (Popular Argentina)

Chaparrita (Popular Venezuela)

Lata d’àgua (Popular Brasil)

Informa: Sabín

1069-coro-sant-yago-1

 

22 Novembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres