Opinió del PSOE sobre el ple del 29 d'octubre: “L'art de rebutjar propostes pel mer fet de vindre de l'oposició”

Opinió del PSOE sobre el ple del 29 d'octubre: “L'art de rebutjar propostes pel mer fet de vindre de l'oposició”

Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals tenen dret a publicar en la web municipal un articule d'opinió sobre cada ple que es realitze i un altre de tema lliure cada mes. Este és el text enviat pel PSOE sobre el ple del 29 d'octubre, titulat “L'art de rebutjar propostes pel mer fet de vindre de l'oposició”.

L'art de rebutjar propostes pel mer fet de vindre de l'oposició. Així és el PP de Puçol: diuen NO a l'estat de benestar per als ciutadans. Diuen NO a la Llei de Dependència. Diuen NO a la inversió en Educació pública. Diuen NO a la Llei de l'avortament… Però quan arriba el torn d'adoptar decisions sobre taxes i impostos municipals, el PP carrega les piles i invertix tota la seua energia a defendre la seua política recaptatòria. És este realment l'interés principal de l'equip de govern? Els importa el benestar general dels ciutadans?

Resulta penós comprovar que l'equip de govern del Partit Popular manipula a la ciutadania fent-li creure que les seues mesures per a recaptar impostos beneficien el ciutadà. Per molt que fraccionen el pagament de l'IBI, per molt que apliquen un coeficient inferior, la veritat és que els ciutadans pagaran més, eixa és la realitat. Més recaptació en els temps de crisi… eixa és la sensibilitat social del PP, eixa és la seua manera particular d'ajudar al ciutadà… ofegant-lo amb més impostos i pujades de taxes dels servicis públics.

Si a açò li sumem el menyspreu que demostren per l'educació, pel benestar de les persones dependents, per la salut dels ciutadans… estem davant d'un panorama prou nefast per al conjunt de la societat. El que no s'entén és com un equip de govern, format per veïns del poble, per persones que viuen al nostre costat,  no tinguen eixe sentit solidari amb la resta de la ciutadania.

ELS SOCIALISTES DE PUÇOL REIVINDIQUEM:

  • El pagament del deute que la Generalitat té contreta amb este municipi.  

Fa temps que exigim a la Generalitat el pagament d'un deute que ascendix a més d'un milió d'euros a Puçol. La irresponsabilitat dels nostres governants afecta directament els Ajuntaments que són les entitats més pròximes als ciutadans i les que a més es veuen obligades a esmenar les deficiències d'aquells servicis que hauria de cobrir la Generalitat.

Si a açò afegim el mencionat deute, és fàcil deduir qui és el principal perjudicat: el ciutadà de peu a qui cada dia se li demanen més sacrificis injustos sense cap recompensa a canvi.

En quins àmbits s'agreuja més la situació derivada d'este impagament? En les inversions en Educació, en la reducció de beques, en la falta de finançament a les entitats musicals, en els retalls a la Llei de Dependència, en la falta de subvencions als centres de discapacitats, en l'impagament als programes d'ocupació… i després diu el PP que la seua prioritat és la creació de llocs de treball… curiosa manera de dur-lo a terme, tot al contrari del que prediquen. 

  • La rebaixa del tipus de gravamen que afecta l'IBI (contribució)

En el pròxim exercici, l'Ajuntament de Puçol recaptarà 340.993 € més que enguany 2012, la qual cosa suposa un increment del 5,87%. Donada la difícil situació econòmica de tantes i tantes famílies del nostre municipi, no pareix lògic que s'aplique un tipus de gravamen que es va a reflectir indubtablement en la pujada del rebut de la contribució.

El Grup Municipal Socialista considera que un percentatge del 0,46% seria més sensat que el 0,48% proposat pels populars, d'esta manera no es veurien tan perjudicats les ja castigades butxaques dels ciutadans.

No obstant la falta de sensibilitat del govern municipal del PP els porta a actuar sense escrúpols i amb un evident afany recaptatori. Esta postura contrasta escandalosament amb els beneficis que els seus socis de govern obtindran després d'esta mesura: per descomptat, ens referim a PAVALUR, ja que són els grans afavorits per la recaptació de l'IBI; no oblidem que les urbanitzacions reben el 24% d'esta recaptació, per tant, com més diners s'obtinga per este concepte, més beneficiats es veuran els veïns d'Alfinach i Monasterios… este és el gran negoci del pacte polític que manté al PP en el govern municipal.

  • La defensa de l'autogovern i  l'estat de benestar

Amb la celebració del 30 aniversari de l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia, continuem defenent un autogovern eficaç centrat en el benestar dels ciutadans i no en interessos partidistes.

Desgraciadament, tant el govern de la Generalitat com el Govern Central s'han guanyat a pols el desprestigi: el primer malgastant els recursos públics i arruïnant amb el seu balafiament i corrupció a la Comunitat Valenciana, el segon aprofitant la crisi per a  llançar una ofensiva contra les Autonomies. En ambdós casos, la seua pretensió és acabar amb l'estat de benestar i tornar a una Espanya uniforme i centralista. Reivindiquem el model autonòmic plural que reconega els senyes d'identitat de cada poble i que garantisca un model de finançament just.

Reivindiquem així mateix, una gestió equilibrada i no selectiva, una gestió orientada a la creació real d'ocupació, a la defensa real de la sanitat i l'educació públiques i que esta no siga una mera declaració d'intencions falses que només servixen per a enganyar a la ciutadania. Amb restriccions i austeritat només s'està aconseguint més recessió, més desocupació i més deute públic. L'única fórmula equilibrada és promoure accions d'estímul econòmic i evitar els retalls a l'estat de benestar.

  • El desenvolupament de la Llei de Dependència

Un dels col·lectius més castigats per la política de retalls del PP és el de les persones majors. El pagament a l'esforç de tota una vida es traduïx en oblit i marginació. Entre 2012 i 2013 el retall a la dependència suposarà més de 800 milions d'euros; han suprimit la dotació per al servici de tele-assistència que fa tan sols dos anys ascendia a 32 milions.

Les conseqüències de la paralització de la Llei han deixat sense ajudes a més de 400.000 persones… Altres ens han deixat tristament sense percebre el que els corresponia.

Cal afegir que les mesures del govern de Rajoy han provocat una gran pèrdua de poder adquisitiu de les pensions. Així, queda patent la gran injustícia que s'està cometent amb les persones que van treballar sense parar i un dia van projectar les seues esperances en un futur que desgraciadament  i sense escrúpols se'ls està robant.

  • La defensa de l'educació pública

La política de restriccions en el camp de la formació és un altre dels grans errors d'un govern que entén l'educació com un element de selecció que genera diferències socials. No pot entendre's d'una altra manera el recent Decret Llei que incrementa el nombre d'alumnes per aula, que reduïx les plantilles de professors dels centres i no cobrix les baixes fins transcorreguts vint dies.

No podem permetre'ns un retrocés al sistema educatiu de fa quaranta anys i això és el que pretén el PP: ensenyança de qualitat per a qui puga pagar-la i la pública relegada al terreny assistencial; ensenyança universitària per als rics amb increments de fins al 100% en les seues taxes… un model insostenible que veurà incrementat l'índex d'abandó escolar i el fracàs.

  • L'actual Llei de l'Avortament sense restriccions

De nou ens trobem amb el retorn a èpoques passades a causa d'una proposta de canvi per part del PP en una llei que actualment permet decidir a les dones sobre la seua salut sexual i reproductiva per a tornar a un model restrictiu ja vetlat que només pot tindre com a conseqüència clandestinitat, l'ocultisme i, en definitiva, la por.

La via per a exercir una maternitat responsable no es troba en la prohibició sinó en l'educació. El coneixement és el que determinarà que una dona puga decidir lliurement. Eduquem per tant als nostres jóvens en el respecte cap a si mateixos i cap als altres i fem d'ells uns ciutadans sans i lliures. És l'única via de progrés.

En definitiva, davall el paraigua de la crisi, el PP està duent a terme canvis d'estil ideològic al discriminar a determinats sectors socials i impedir-los l'accés a servicis de qualitat, a més d'obligar a tots els ciutadans a conduir la seua vida en funció d'un model de pensament que no compartixen. Verdaderament indignant i retrògrad! No hem de permetre-ho!

És una opinió del Grup Municipal Socialista

1079-logo_psoe


20 Novembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres