Enguany, Puçol celebra el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona el divendres 23 de novembre

Enguany, Puçol celebra el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona el divendres 23 de novembre

La lluita contra la violència masclista, el 25 de novembre, és una cita obligada en el calendari anual de celebracions oficials. Com enguany coincidix en diumenge, els actes institucionals se celebren en la plaça Joan de Ribera, enfront de l'ajuntament, el divendres 23 a les 12.30 hores. Comptarà amb la presència de l'institut, l'escola d'adults, els col·lectius de dones, polítics i tots els veïns que vullguen sumar-se.

Va ser l'Assemblea General de les Nacions Unides la que va aprovar al desembre de 1999 celebrar el 25 de novembre el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona. L'elecció d'esta data se deu al fet que l'any 1960 es va produir la mort de les tres germanes Mirabal, activistes en favor dels drets de la dona, seguint les ordes del dictador Rafael Leònides Trujillo, llavors al comandament del govern en la República Dominicana.

Des d'eixe moment, molts han sigut els països que s'han sumat a la celebració, alguns canviant el nom per a adaptar-lo a la seua pròpia idiosincràsia: contra la violència de gènere, contra la violència masclista, contra la violència cap a les dones… Però el significat es manté inamovible: col·laborar tots junts per a evitar qualsevol tipus de violència contra la dona.

Amb este objectiu en ment es reunixen el divendres 23 de novembre distints col·lectius de la població en la porta de l'ajuntament, a les 12.30 hores, per a llegir manifestos, recitar poesies, mostrar pancartes reivindicatives, guardar un minut de silenci i, en definitiva, recolzar amb la seua presència una lluita que continua, perquè la violència contra la dona encara no ha desaparegut.

Cada un se suma amb materials de la seua pròpia collita: els alumnes de l'Institut d'Educació Secundària amb un parell de pancartes reivindicatives; l'Escola Permanent d'Adults amb la lectura d'unes poesies; el Col·lectiu de Dones i les Ames de Casa Tyrius amb la lectura de sengles manifestos; també una pancarta és l'aportació del grup de discapacitats; i, finalment, des de la corporació municipal es llegirà un manifest oficial.

Si tu també creus que cal moure's per a evitar la violència contra les dones, el divendres 23 tens una cita en la plaça Joan de Ribera, enfront de l'ajuntament.

Informa: Sabín

fotos_noticia

1074-acto_del_pasado_anyo-1

 

19 Novembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres