Vine a ajudar-nos a combatre les paleres, espècie exòtica invasora que amenaça la biodiversitat de La Costera

Vine a ajudar-nos a combatre les paleres, espècie exòtica invasora que amenaça la biodiversitat de La Costera

Dissabte, 17 de noviembre, elcol·lectiu comarcal d'Acció Ecologista-Agró Horta Nord convoca, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol, un nou voluntariat mediambiental a La Costera, un paratge natural municipal que des de l'any passat està baix la custòdia del territori dels ecologistes.

Com tants altres espais forestals mediterranis, La Costera no s'escapa de la invasió de les paleres (Opuntia ficusindica), una espècie originària d'Amèrica que representa un dels majors perills per a la conservació de la biodiversitat vegetal dels boscos valencians.

En menys de dos anys, AE-Agró ja ha eliminat més de dos tones de paleres a La Costera. Però, encara queda molt de treball per a eradicar completament esta planta exòtica invasora. Per això, el pròxim dissabte 17 de novembre, AE-Agró celebrarà una jornada d'eliminació de paleres en el paratge natural municipal de Puçol, concretament a la zona de l'Aljub de La Costera.

A més a més de l'Ajuntament de Puçol, este voluntariat compta també amb la col·laboració del Servei de Biodiversitat de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, que s'encarregarà de transportar a l'ecoparc municipal les paleres que tallen els voluntaris.

El punt de trobada per a qui vulga participar en esta activitat és l'oficina de Correus de Puçol (Avinguda Corts Valencianes, num. 1), a les 9.30 hores, on ens repartirem en cotxes per a pujar a La Costera. Per a més informació, podeu telefonar al 691 077 424 o al 679 908 238.

Entra en acció amb AE-Agró
Informa: Miguel Crespo

1055-cartel-agro-chumberas-1

 

13 Novembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres