“Tonet i el drac del Puig”, nou llibre de Manel Alonso i Empar Piera

“Tonet i el drac del Puig”, nou llibre de Manel Alonso i Empar Piera

Tonet i l’avi Pasqual, dins de la col·lecció Món de paper de la que són protagonistes junt a la resta de la família Gramola, ens ofereixen una nova aventura, Tonet i el drac del Puig (Editorial Germania), la qual té com a referent literari la rondalla popular del drac i com a espai geogràfic la localitat del Puig de Santa Maria.

L’aventura, escrita en versos de quatre estrofes de deu síl·labes per l’escriptor de Puçol Manel Alonso, reivindica les relacions intergeneracionals, les quals durant anys han fet de corretja de transmissió de gran part de la nostra cultura popular.

Una transmissió que des de fa unes dècades s’ha perdut en l’àmbit familiar i que només l’escola sosté davant de la forta empenta de la globalització cultural que ens acaba imposant nous models i símbols que sovint entren en contradicció amb els nostres tradicionals com ara el drac, protagonista del llibre, que al llarg dels segles hem associat al mal i l’heretgia i que a través dels productes d’entreteniment procedents de l’extrem orient ens apareix ara com un símbol de bona fortuna.

Les il·lustracions han anat a càrrec de l’artista d’Alzira Empar Piera, la qual ha aconseguit amb traços senzills recrear alguns dels racons més emblemàtics del Puig de Santa Maria, així com dotar el relat d’elements plàstics que la fan més dinàmica i atractiva.

El llibre, com tots els de la col·lecció, pretén que el lector també diga la seua per a la qual cosa se li ha afegit un apartat on els proposa la creació de titelles i un escenari per tal de donar vida al drac i la seua llegenda.

Informa: Departament de Comunicació

 

13 Novembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres