Nou jóvens es formen com a jardiners i, sobretot, com a persones adultes en Mas de Mur i Martínez Coll

Nou jóvens es formen com a jardiners i, sobretot, com a persones adultes en Mas de Mur i Martínez Coll

Nou jóvens reben diàriament classes pràctiques en Mas de Mur, l'institut, el parc Ribelles, la residència i La Costera. A més, formació teòrica en l'Espai Social Martínez Coll. Són alumnes del Programa de Qualificació Professional Inicial de jardineria (PQPI) s'impartix en la nostra població. L'objectiu: facilitar la seua integració social i formació per a poder obtindre una ocupació.

És el tercer PQPI de jardineria que la Conselleria d'Educació concedix a l'Ajuntament de Puçol, cada un d'ells amb dos anys de formació per a un grup d'alumnes entre 17 i 22 anys que aspiren a una formació integral, incloent el domini pràctic d'una professió que els permeta aconseguir una ocupació, en este cas jardineria.

Ja han començat a condicionar el jardí, l'hort i la pèrgola de Mas de Mur, el centre municipal on conviuen diversos projectes formatius per a jóvens, dones i discapacitats”, explica Eloísa Rosa Martínez, la regidora de benestar social. “En estos dos anys que dura este nou PQPI combinaran la formació teòrica amb pràctiques en multitud d'espais de Puçol, pràctiques que els permetran dominar l'ofici de jardiner”.

Mas de Mur és el campament base, on treballen quasi tots els dies, però al llarg del curs els alumnes de jardineria també veuran els fruits del seu treball en l'hort de l'Institut d'Educació Secundària, en el parc Ribelles, en la Residència de la 3a Edat i inclús en el Paratge Natural Municipal La Costanera.

Laura Bosch és la coordinadora del curs i l'encarregada d'impartir-los la part teòrica, en la que es treballen matèries com a llengua, matemàtiques i àrea socionatural, però també assignatures més enfocades al món laboral, com a prevenció de riscos laborals i Formació i Orientació Laboral. Esta labor es realitza cada matí, a primera hora, en l'Espai Social Martínez Coll.

A més, treballem l'autoestima i les seues capacitats socials, sempre adaptant els continguts al nivell de cada alumne”, assenyala la coordinadora. “El resultat és que tots ells mostren un notable avanç en els seus coneixements i una evident maduració personal, la qual cosa els ajuda a aconseguir una millor integració social i estar preparats per a exercir un treball, perquè tenen adquirits els hàbits d'eixa ocupació”.

Molts objectius i deures. Pareix difícil per a xics tan jóvens. Però compten amb un secret: la varietat, l'escapar de la rutina, perquè el moviment continu sempre ajuda a fer-lo més suportable.

Així, cada dia de dilluns a divendres treballen de 8 a 11 hores en la part teòrica; a continuació, l'esmorzar; i per a finalitzar, dediquen entre 2 i 3 hores a les pràctiques, ja siga en el parc, en l'institut, en un hort o en La Costera.

Per a ells és important aprendre un ofici, però, sobretot, sentir-se útils, sentir-se part de la societat, i això és una cosa que saben que estan aconseguint: són conscients que estan madurant com a persones.

Informa: Sabín

fotos_noticia fotos_noticia

1065-pcpi-en-mas-de-mur-5

 

12 Novembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres