Si trobes un missatge de perill a l'entrar en la web municipal, no et preocupes: t'expliquem com actuar

Si trobes un missatge de perill a l'entrar en la web municipal, no et preocupes: t'expliquem com actuar

Has intentat entrar en la web municipal i t'apareix un cartell advertint-te que corres perill? Si per a navegar utilitzes l'Internet Explorer és possible que no sàpies de què estem parlant perquè no mostra cap avís, només apareix amb Firefox i Chrome. És el símptoma més clar que la pàgina web no té problemes de seguretat.

No obstant, si el teu navegador és el Firefox o el Google Chrome potser no t'atrevixes a entrar en la pàgina web municipal de Puçol (www.puçol.es) perquè t'apareix una de les dos pantalles que et mostrem al principi i al final d'esta notícia: un avís que som una web atacant i podríem infectar el teu ordinador, o una advertència que la web municipal té programari maliciós que podria perjudicar-te.

Tranquil, estos avisos apareixen a vegades en les pàgines webs d'organismes oficials pels requisits de seguretat que tenen establits (a vegades molt rigorosos), inclús és habitual en les pàgines de les oficines virtuals de la majoria de poblacions (també la de Puçol, perquè els certificats de seguretat, insistim, són molt elevats), però no impliquen cap problema per a l'usuari: la web municipal està en estos moments lliure de qualsevol tipus de virus.

Si vols estar segur abans d'entrar, pots provar a escriure les dos direccions alternatives de la nostra pàgina web municipal i veuràs que ambdós funcionen correctament; en compte d'utilitzar la versió amb “ç”, prova a teclejar o fer click en:

www.pucol.es

www.puzol.es

Així eixiràs de dubtes i podràs navegar tranquil·lament per la web municipal.

El motiu d'estos avisos que han començat a veure's a partir de l'1 de novembre és que estem treballant en el futur de la web municipal en dos fases: la primera, que es desenvolupa durant la primera quinzena de novembre, consistix en el canvi de servidor per a implementar noves mesures de seguretat; la segona, que es prolongarà fins a Nadal, suposa la posada en marxa d'una nova web, amb millores en els continguts pensats per a dispositius mòbils (telèfons, iPads, tablets, iPods), incorporació de noves ferramentes multimèdia i noves seccions.

Tot això pensat per a tindre una web més ràpida, més atractiva i amb més servicis de cara al ciutadà”, explica l'alcaldessa Merche Sanchis. “En Internet tot canvia molt ràpid i els ajustos, tant en mesures de seguretat com en la incorporació de noves ferramentes, són necessaris pràcticament cada any. Els treballs no tenen un cost econòmic, ja que s'està realitzant pels tècnics municipals, i inclús amb els canvis d'empresa es va a reduir el cost dels servicis d'allotjament i manteniment de cara a l'any que ve”.

Així que ja ho saps: la primera impressió espanta un poc. Però és qüestió de fer click en “Ignorar esta advertència” (si uses Firefox) o en “Continuar de totes maneres” (si el teu navegador és Google Chrome) i a continuar disfrutant de la pàgina web municipal. I si la timidesa (o el pànic) no et deixen fer click en eixos dos textos, prova amb les dos direccions alternatives: www.pucol.es  i www.puzol.es.

Gracias per la teua confiança.

Informa: Sabín

1057-mensaje-chrome

 

06 Novembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres