La primera setmana cultural fallera organitzada per l'Antiga Muralla arriba a la seua fi

La primera setmana cultural fallera organitzada per l'Antiga Muralla arriba a la seua fi

Després de tres dies d'interessants activitats relacionats amb el món de la indumentària tradicional valenciana, inclòs el pentinat de fallera, el casal de l'Antiga Muralla clausura la seua primera edició d'esta setmana cultural que els fallers qualifiquen com a èxit per a ser la primera vegada.

Si Indumentària Serrano i Navalón, procedent de València, es va encarregar del primer dia d'esta interessant i recomanable setmana dedicada, principalment, a l'evolució i coneixement sobre trages regionals, serien indumentaristes de la nostra localitat les encarregades d'omplir el casal els últims dos dies de la Setmana Cultural.

Fina Cabrera i Gema Cabrera van arribar el dimecres 26 de setembre al casal de la falla Antiga Muralla carregades de maniquins i trages, la majoria d'ells de confecció pròpia, disposades a posar al servici de tots els assistents els seus coneixements. Prop de vint trages, entre els que també vam trobar vestimenta masculina, formaven esta exposició que, a pesar que estava plantejada per a estar només un dia, tant Fina com Gema van estar encantades que s'allargara un dia més i així poder arribar a més gent.

Tant és així que, disposades a arribar a la gran majoria de la població que puga sentir interés per les nostres arrels en el que a vestidures es referix, Fina va fer un repàs de tots i cada un dels trages, manteletes, complements i joies, exclusivament per a la Televisió Local, el resultat de la qual podrà veure's pròximament en el programa faller de l'EMTV Puçol: La Traca.

Els assistents el dimecres 26, majoritàriament dones, van preguntar a les indumentaristes de la nostra localitat tots els dubtes que tenien sobre l'evolució dels trages, així com tipus de patronatge, caigudes de faldes i la resta de dubtes que poden sorgir-li a una persona interessada en costura fallera. Elles van estar obertes en tot moment a resoldre estos dubtes, convertint la xarrada en un debat, o taula redona, que va resultar ser de gran interés.

Finalment, el dijous 26, va tindre lloc el curs de pentinats de fallera. Inma Bosch, organitzadora de l'esdeveniment, afirma que “en els temps que corren, per a moltes falleres pot resultar un gran alleugeriment poder pentinar-se en les seues cases i evitar-se el gasto que suposa pentinar-se de fallera tota la setmana de festes”. Així, l'interés despertat per este curs va ser gran. Fina Cabrera i Pepa Peris van ensenyar a tots els interessats els diferents passos que s'ha de seguir per a obtindre el resultat desitjat. Mostra d'això també podrà veure's en l'emissió de la Televisió local: www.tvpuçol.es.

Així també, l'exposició organitzada per Fina i Gema es va allargar durant este últim dia i va poder ser vista per més gent. Ambdós confirmen la gran acollida de la iniciativa de l'Antiga Muralla perquè “conéixer les nostres arrels, l'evolució dels trages i pentinats, així com complements, hauria de resultar interessant per a qualsevol amant de les falles així com de la nostra terra”, afirma Fina.

Per tant, els fallers conclouen que, a pesar que podria haver acudit molta més gent, estan contents amb l'acollida que ha tingut esta primera Setmana Cultural Fallera i confirmen que, si no succeïx cap imprevist, la segona edició està assegurada. Tant Fina Cabrera i Gema Cabrera, així com Indumentàries Serrano i Navalón, ja han mostrat el seu desig de tornar a col·laborar amb la comissió.

Informa: Associació Cultural Falla Antiga Muralla

fotos_noticia

933-antiga_muralla-1


29 Setembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres