L'àlbum de les festes (1): Festa, devoció i participació

L'àlbum de les festes (1): Festa, devoció i participació

Acabades les festes, és l'hora de fer balanç i per a això hem contactat amb un representant de cada un dels tres àmbits en què es desenvolupen les celebracions: Sergio Caballer, cap dels festers que han organitzat els actes; Juan José Llácer, rector dels Sants Joans, en representació de les festes patronals; i Salvador Àvila com a regidor de festes i coordinador dels festejos populars.

Han sigut tres caps de setmana d'activitats, des que el 24 d'agost es va inaugurar el mercat medieval fins que Santa Cecília va tancar el teló el 9 de desembre. Molts actes i, sobretot, molta participació en tots ells: més veïns en el carrer, més públic en els espectacles, moltes ganes de disfrutar de les festes… encara que només siga en alguns casos per a aparcar durant un temps eixa crisi de què tot el món parla.

Gran part de culpa d'eixe trasbals de veïns la té la Ruta de la Tapa, que ja ha quedat definida com la gran revolució d'estes festes… i esperem que siga per molts anys. Però també la implicació de cada club, de cada associació i, per descomptat, dels festers ha servit perquè els veïns no tingueren més remei que acostar-se a disfrutar, encara que fóra un estona d'esta actuació, eixa exhibició o aquella processó.

Tot el treball de l'any s'ha vist recompensat al comprovar la gran participació de públic en tots els actes”, assegura Sergio Caballer. “La veritat és que totes les nostres apostes arriscades han tingut èxit, com el concert de Lagarto Amarillo, que a més de convocar molta gent ho vam passar molt bé amb ells, inclús ens vam fer una sessió de fotos al final”.

Molta gent en els concerts, tant el del dia 8 com en el de Santa Cecília o la nit de varietats. Molts veïns pels carrers, tapejant. I una gran afluència de públic també en els actes religiosos (misses, processons, ofrena, entrada de la murta), un creixement sostingut que només es trenca en un acte: la romeria al Cabeçol, que sí, reunix molts creients en la muntanya… però la romeria a peu, des dels Sants Joans fins al Puig, cada vegada compta amb menys adeptes.

S'està perdent el sentit de romeria. El bonic és que ens concentrem tots per a anar junts, caminant, com a pelegrins, a l'origen de les festes, a la trobada amb la patrona”, reflexiona Juan José Llácer. “Estem estudiant com potenciar este acte per a l'any que ve, però, d'altra banda, només em queda felicitar al poble, a l'ajuntament, als festers, a la confraria i, en fi, a tot el món, perquè hi ha hagut una gran participació en tots els actes i en especial en els religiosos”.

Un èxit que no pot ser entelat per xicotets detalls, com els incidents durant les discomòbils o la misteriosa desaparició de taules i cadires durant la nit de les paelles, successos de què són responsables uns pocs encara que acabem pagant les conseqüències tots en un futur: ja s'estudia per a l'any pròxim una reducció d'horaris per a les primeres i el trasllat d'ubicació per a la segona.

Sempre hi hi ha coses que millorar i ja estem treballant en això per a les pròximes festes”, puntualitza Salvador Àvila. “En qualsevol cas no cal donar importància a una minoria sinó al comportament exquisit d'eixa gran majoria de veïns que han omplit els actes com a públic i, per descomptat, a tots eixos que han actuat en els playbacks, en la cavalcada, en l'ofrena, en la multitud de tornejos i exhibicions organitzats per cada associació i, com no podia ser de cap altra manera, a l'Agrupació de Penyes, perquè la seua Ruta de la Tapa és eixe plus que feia falta per a donar continuïtat a la festa en cada carrer, en cada barri. Gràcies a tots per la vostra col·laboració”.

I com diuen que una imatge val més que mil paraules… deixem les paraules i passem a les imatges: en la galeria de fotos de la web municipal (www.puçol.es) teniu més de tres mil fotografies llestes per a descarregar; ara només falta que busques els actes en què vas estar i descarregues les teues fotos.

Com a aperitiu, ací va l'enllaç a uns quants actes significatius…

Informa: Sabín

fotos_noticia fotos_noticia fotos_noticia
fotos_noticia fotos_noticia fotos_noticia

925-regina-do-santos

 

28 Setembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres