Indumentària Serrano i Navalón inaugura la Setmana Cultural Fallera de la Falla Antiga Muralla

Indumentària Serrano i Navalón inaugura la Setmana Cultural Fallera de la Falla Antiga Muralla

El 25 de setembre s'inaugurava la Setmana Cultural Fallera que la Comissió de l'Antiga Muralla ha organitzat perquè tot el poble, fallers i no fallers, s'endinsen en la història de les tradicions valencianes en el que a vestimenta es referix.

A pesar que estava anunciat a les 18 hores, després dels 15 minuts de cortesia, s'inaugurava en l'interior del casal faller d'una de les comissions més jóvens de la nostra població la Setmana Cultural de l'Antiga Muralla, en la que exposicions, xarrades i un taller sobre pentinats de fallera tindran lloc en el dit emplaçament: el Casal dels fallers i falleres.

Inma Bosch, encarregada de l'organització, es va encarregar de les paraules de benvinguda, agraint als assistents l'haver-se acostat fins al lloc per a poder disfrutar d'esta setmana que amb tant d'afecte s'ha organitzat. Des de l'organització, es va agrair la visita a l'alcaldessa, Merche Sanchis, així com al president de la Junta Local Fallera, José Luis Muñoz, i tots aquelles persones que fins allí havien decidit acostar-se.

Per motius d'agenda, la xarrada prevista per al dimecres 26 impartida per Indumentària Serrano i Navalón va haver d'avançar-se al dimarts 25. Així que, després de les paraules d'inauguració i el típic vi d'honor que sol acompanyar els dits actes, Ana Navalón i Luis Serrano, els trages dels quals es van exposar al llarg de tota la vesprada en el casal, van donar una xarrada sobre l'evolució dels trages regionals.

Ana Navalón, encarregada de la dita xarrada, va parlar de l'evolució dels colors, els teixits, al llarg de la història, destacant el treball que realitzen com indumentaristes. “Des de Serrano i Navalón ens adaptem a les modes d'ara”, comenta Ana. “Seguim la moda actual, però el patronatge, els talls, estan basats en el tradicional”.

Acompanyant-se d'un power point amb imatges tant pròpies (de treballs que ells mateixos realitzen), com a imatges d'arxiu, els fallers i veïns que fins allí es van acostar van poder conéixer un poc més els diferents tipus de trages regionals que visten una de les nostres tradicions més conegudes: les falles.

Tota la vesprada es va poder visitar esta exposició dels mateixos Serrano i Navalón, composta per dos trages d'adults (un de cavaller i un de senyora) així com dos trages infantils (un de xiquet i un de xiqueta). Tot això acompanyat de fotos, així com de joies, procedents d'Art Antic, una mantellina i diferents complements.

Amb esta xarrada i esta exposició donava començament així esta iniciativa que, com demanava Ana Navalón a l'inici de la xarrada, s'espera que siga la primera de moltes més setmanes culturals falleres que des de la comissió s'organitzaran.

Així doncs, i com s'informava, després del canvi de dates de les xarrades, el dimecres 26 tindrà lloc una exposició de trages regionals procedents de fallers i falleres de la nostra localitat així com de localitats veïnes. A més, Fina i Gema Cabrera realitzaran una xarrada-debat també sobre indumentària tradicional que portarà per títol Xarrades sobre el nostre. A les sis de la vesprada.

Informa: Comissió AC Falla Antiga Muralla

918-expo-trajes-4


26 Setembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres