El 9 d'octubre, la tapa solidària posa fi als actes d'una ruta que ha fet història

El 9 d'octubre, la tapa solidària posa fi als actes d'una ruta que ha fet història

Les festes de l'Agrupació de Penyes tindran enguany un dels seus punts forts el dimarts 9 d'octubre: d'11 a 15 i de 19 a 24 hores esperen repartir entorn de 8.000 tapes solidàries, amb l'ajuda de patrocinadors, els bars de la 2a Ruta de la Tapa i, per descomptat, el poble de Puçol. Els beneficis aniran destinats a Tomás Esteve, el xiquet la població que patix paràlisi cerebral.

Quan José Reyes Gallego parla de l'èxit de la 2a Ruta de la Tapa, el seu inventor i incansable defensor mostra una doble cara: satisfet per haver superat les 188.000 tapes, el que suposa pràcticament duplicar les de l'any passat; però esgotat per l'estrés que suposa no sols organitzar als bars, convéncer els patrocinadors, repartir la publicitat i controlar el dia en data la ruta, sinó també seguir al peu del canó setmanes després, quan s'ha d'ocupar de la devolució de les caixes de begudes i de l'organització de l'últim esdeveniment d'enguany, la tapa solidària del 9 d'octubre.

Què millor acte per a agrair a tots els veïns, als establiments i als patrocinadors la seua implicació en la segona edició que organitzar un acte solidari?”, pregunta retòricament José Gallego. “Volem mostrar el nostre agraïment amb una jornada de festa, per a la que prepararem unes huit mil tapes, entre les tres guanyadores, les que aporten alguns dels bars participants i les que prepararem des de la pròpia Agrupació de Penyes”.

Vendre 8.000 tapes en un sol dia, el 9 d'octubre de 12 a 15 i de 19 a 24 hores, i en un sol local, l'aparcament de l'antiga nau de Renfe. Moltes tapes són, però amb les penyes mai se sap: són gent acostumada a acostar el muscle i per la seua banda segur que no quedarà.

A més, l'ocasió requerix un esforç especial: una vegada pagats els gastos que origina tot el muntatge, eixe 1,95 euros que cada veí pague per la seua tapa junt amb la seua beguda anirà destinat a subvencionar un nou viatge de Tomás Esteve a Philadelphia: és l'únic lloc on han trobat un tractament experimental per a la seua paràlisi cerebral i ha de realitzar cada sis mesos una visita, junt amb sa mare, la qual cosa suposa el desembossament de 6.000 euros en cada sessió… sens dubte, necessita la solidaritat de tots perquè la seua lluita puga continuar.

Com també continua José Reyes amb la seua: només hi ha una ruta de la tapa, sempre en festes, res d'ampliar a altres dates, això li faria perdre eficàcia, a més resulta esgotador estar sempre treballant per a la ruta i les queixes també arriben, encara que a vegades puguen paréixer ridícules.

Hi ha qui es queixa que algunes tapes tenen molt poca qualitat i altres es queixen que hi ha locals que posen tapes massa bones. No és tasca de l'organització, és el propi públic el que decidix a quins va i a quins no”, assegura el president de la ruta. “Se m'ha passat pel cap inclús descansar un any, encara que ara que està creixent la ruta és difícil. En tot cas, la pròxima Ruta de la Tapa estarà dedicada als hostals, eixes posades històriques de Puçol on van nàixer mites com la Carmen de Merimée. I, passe el que passe, només hi haurà ruta en les festes de setembre, res de ruta en Nadal ni Falles ni Pasqua ni res de res. Només en les festes del poble”.

Doncs això, queda clar que la Ruta de la Tapa se celebra només de l'1 al 9 de setembre… una altra qüestió és una jornada solidària d'agraïment, perquè tot el món puga assaborir les tres guanyadores d'enguany, acompanyades d'alguna tapa invitada, i de pas posar el passador d'or a la segona edició amb l'entrega de premis, tant als tres bars guanyadors com als 136 veïns que han participat en la ruta i han sigut agraciats amb algun dels detalls cedits pels patrocinadors.

I eixa jornada solidària és el 9 d'octubre.

Així que no arribes tard… o si vols tapes hauràs d'esperar fins a l'any pròxim.

Informa: Sabín

890-cartel-tapa-solidaria-1

 

25 Setembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres