Balanç temporada taurina 2006: segona part, de juliol a desembre

Balanç temporada taurina 2006: segona part, de juliol a desembre

Quan l'any encara la recta final i els fulls del calendari van escassejant, és el moment de girar la vista arrere i repassar cronològicament allò que s'ha succeït en enguany prou carregat de novetats però que no passarà a la història com molt brillant pel joc dels bous exhibits. En esta segona i última part, el nostre habitual col·laborador taurí, Salvador Almenara Marsaga, finalitza el seu balanç amb els actes realitzats entre juliol i desembre.

*****

Els dissabtes 8 i 15 de juliol es van celebrar els dos dies de bou en el carrer Ildefonso Ferro i adjacents. El dia 8 la comissió organitzadora va creure convenient, per distintes raons, no soltar cap dels sis bous salvatges que tenien adquirits, per això els bous exhibits van ser del ramader El Saliner. El dissabte 15 era esperat amb molta expectació, d'ací la gran quantitat d'aficionats que es van donar cita per a presenciar les evolucions dels sis bous indicats, que van anar eixint en l'orde següent: en primer lloc, el bou Casitorpe de Germans Domínguez Camacho, seguit de Chismoso de Juan Albarran. A continuació el bou Coordinado de Julio Filoso, Farolillo de la ramaderia portuguesa de Murteira Grave va ser el quart de la vesprada, Pajarraco d'Achas es va soltar en quint lloc, tancà la vesprada el bou de Félix Hernández de nom Gandul.

Després d'un any sabàtic, els dies 22 i 29 de juliol tornaven els bous al barri Hostalets, per tal motiu la comissió d'esta barriada va adquirir tres bous de Sonia González, filla del torero manxec Dámaso González, i un de Núñez del Cuvillo, bou este que a la fi va ser un dels més destacats de la temporada taurina local.

Carracuca de Cebada Gago, Hipòcrita de Juan Pedro Domecq, Carcassa de Diego Romero i Boyscout de Jodar y Ruchena, van ser els quatre bous que van desencaixonar la vesprada del 7 de setembre. Poc que destacar en línies generals de l'actuació d'estos bous, així com del bou de Justo Nieto de nom Villano que es va embolar a la nit.

El dissabte 16 de setembre es va desencaixonar el bou Pionero de Sergio Centelles i posteriorment el millor bou que s'ha soltat a Puçol en esta temporada, ja que Tiratot del Marqués de Domecq va tindre una brillant actuació fins que en un derrote contra els caixons es va partir un banyó.

Més d'allò que s'ha succeït s'esperava els dies 23 i 30 de setembre en el barri de Sant Claudi, per tant ni Malquerido ni Carnavalero, ambdós de Soto de la Font, ni Escandaloso d'Aguadulce, soltats el primer dissabte, ni Turronero de Celestino Cuadri, ni Deseado ni Papelero de Río Grande correguts el dissabte dia 30, van aconseguir el nivell esperat inclús pels membres de la modèlica Penya Taurina El Barri.

El divendres 6 d'octubre va tindre lloc en l'Espai Social la Barraca la presentació del cartell per als dies 7 i 14 d'octubre, així com els actes programats amb motiu del 50 aniversari de Jerezano.

Quant als sis bous correguts en estos dos dies de l'Avinguda, dir que no van arribar a eclipsar la fama del bou citat anteriorment.

El divendres 20 d'octubre va tindre lloc en els salons del Restaurant Puçol, el sopar i entrega de premis als triomfadors de la IV Setmana Taurina Vila de Puçol. L'acte va comptar amb l'assistència de més de tres-cents comensals, entre ells tots els premiats i una àmplia representació de l'Ajuntament, encapçalada per l'alcalde Juan Manuel Busto. A destacar també en relació amb este tema, que a la setmana següent d'este acte, es va celebrar l'assemblea ordinària de final d'exercici de la directiva ixent, encapçalada pel seu president Francisco López, i l'elecció de nou president, càrrec este que va recaure en l'aficionat i membre de la Penya Bouera, José Comes.

30 Gener 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres