The Curts Festival: més de 300 títols s'han presentat al primer festival de cine de Puçol

The Curts Festival: més de 300 títols s'han presentat al primer festival de cine de Puçol

Més de tres-cents han sigut els curts presentats a la primera edició de The Curts Festival, el certamen organitzat per la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Puçol, que finalment projectarà entorn de quaranta pel·lícules durant els dies 26, 27 i 28 d'octubre en l'Espai Jove. En esta primera edició està previst entregar dos premis en metàl·lic i diverses distincions honorífiques.

Organitzarem els passes en blocs d'aproximadament una hora i mitja de duració, a més els representants dels curts de cada bloc podran presentar la seua pel·lícula abans de la projecció”, explica Rosa Portalés, regidora de joventut. “L'assistència a l'Espai Jove serà gratuïta, naturalment, i, a més, el públic rebrà en cada sessió una targeta per a poder votar el títol que més li ha agradat d'eixe bloc, perquè el The Curts Festival també té un premi del públic”.

La reunió mantinguda entre representants del festival, joventut, comunicació i la regidora, a mitjan setembre, ha servit per a realitzar un balanç de la fase de presentació de projectes i, al mateix temps, perfilar els primers detalls de la programació.

En principi, sorprén la bona acceptació que ha tingut la idea entre realitzadors no sols valencians, sinó de tota Espanya, i la massiva inscripció de títols per a una primera edició que es presenta en societat amb les ganes dels nouvinguts, però amb la cautela dels novells i amb un pressupost limitat, encara que com la propia regidora reconeix, “la imaginació per a posar en marxa qualsevol projecte no té per què tindre límits”.

Durant la segona quinzena de setembre el comité de selecció presenta la llista definitiva dels títols triats, per a organitzar els distints blocs en què seran projectats, intentant en la mesura que siga possible que cada sessió tinga algun element en comú.

Durant la primera quinzena d'octubre els triats han d'enviar la versió definitiva del curt (que fins ara només s'ha vist a través d'Internet) i eixirà a la llum la programació del certamen, sempre usant Internet com a font de promoció, “en primer lloc, per motius econòmics, ja que editar en paper és molt car”, reconeix José Luis Gómez, tècnic de joventut. “Però també per a poder arribar a tots els participants des del primer moment amb el màxim d'informació possible i usant el mitjà més utilitzat hui en dia pels jóvens”.

Encara que falta perfilar alguns detalls de la programació, en principi està previst dos sessions a la vesprada, de noranta minuts de duració aproximadament, i un passe a la nit. Sempre en l'Espai Jove, amb entrada gratuïta. Els passes seran divendres 26, dissabte 27 i diumenge 28 d'octubre, comptant a més amb un acte d'inauguració oficial el divendres i la clausura amb la corresponent entrega de premis el diumenge vesprada.

Tenim previst que els autors puguen presentar breument les seues pel·lícules abans de la projecció i també realitzar un col·loqui al final de l'últim dia, amb els portaveus de les pel·lícules premiades, perquè el públic puga mantindre un contacte directe amb els responsables de cada títol”, explica José Manuel Muñoz, coordinador del comité de selecció.

El contacte entre públic i autors és fonamental en tots els festivals, però més en estos amb directors jóvens, perquè és una bona fórmula per a promocionar el cine entre tots els assistents.

The Curts Festival comença el compte arrere, falta poc més d'un mes perquè comencen les projeccions i ja es treballa en la preparació de tots els detalls perquè l'esdeveniment siga un èxit i tinga continuïtat en futurs anys.

Puçol ja té festival de cine.

Informa: Sabín

882-cartel-the_curts_festival-1

 

15 Setembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres