Cent dones, dos hòmens i un policia local en la presentació de “Dona, tu vals molt”

Cent dones, dos hòmens i un policia local en la presentació de “Dona, tu vals molt”

L'Espai Social La Barraca va acollir el dimarts 11 de setembre la presentació dels huit cursos que componen la programació per a l'últim trimestre de 2012 i el primer de 2013, dins del Programa d'atenció, formació i inserció laboral per a dones, organitzat per la Regidoria de la Dona davall el títol genèric Dona, tu vals molt.

Un centenar de dones es van donar cita en La Barraca el dimarts 11 a les 10.30 hores, per a assistir a l'acte de presentació oficial dels nous cursos per a dones d'enguany i, al mateix temps, per a omplir els impresos d'inscripció en les distintes propostes: l'oferta és àmplia, però les places limitades… així que cal donar-se pressa.

Un nombre molt superior al d'anys anteriors, el que parla de l'èxit d'esta proposta organitzada des de l'Àrea de Benestar Social encaminada a facilitar la formació i la integració d'aquelles veïnes de Puçol que desitgen inserir-se en la vida social i laboral de la població, en molts casos després d'haver passat anys “lluny del mundanal soroll” per a atendre els seus fills o inclús a familiars d'avançada edat.

La curiositat de la inauguració és que junt amb el centenar de dones es van donar cita dos hòmens, disposats també a participar en uns cursos que inclouen la igualtat d'oportunitats com una de les assignatures pendents per la societat actual.

A més, l'acte va servir per a presentar “a Manolo, el policia local destinat en segona activitat a seguir de prop les activitats que organitzem des de benestar social, tant per a prestar la seua ajuda com per a garantir la seguretat de tots els participants”, va subratllar durant l'acte la regidora Eloísa Rosa Martínez. Les seues paraules, per cert, van donar peu a la gran ovació del matí… i és que la seguretat és un tema en què es porta insistint des que benestar social es va traslladar a l'antiga estació de Renfe i va abandonar les dependències en l'edifici de l'ajuntament.

Per a facilitar que les dones interessades puguen apuntar-se a més d'un curs, el calendari s'ha distribuït al llarg dels dos trimestres, procurant que no se solapen les hores i que respecten els horaris en què normalment les dones estan més ocupades, per a atendre les seues famílies i als seus fills després de l'horari escolar.

També hem posat un nombre màxim de quinze alumnes en cada curs perquè estos siguen verdaderament participatius: no volem formació teòrica, sinó pràctica i una àmplia implicació de les alumnes, per això volem grups reduïts”, explica Amparo Ferrer, tècnic d'Amics que coordina els cursos.

La formació es dividix en dos grans blocs: la professional i la bàsica per a conéixer i dominar un tema. Els cursos de formació professional tenen una duració de cent hores i van destinats a aconseguir la inserció laboral de les alumnes. Per la seua banda, els anomenats cursos café, aprofiten les quinze hores de duració per a donar a conéixer un tema i, paral·lelament, afavorir la integració, la diversitat i la camaraderia entre les participants.

El 17 de setembre comença el primer dels cursos, destinat a cuidadora infantil: seran 100 hores per a 15 alumnes, prolongant-se les pràctiques fins al 30 de novembre.

La proposta d'atenció al públic en anglés comença el 30 d'octubre i finalitza el 22 de novembre. L'objectiu és que les assistents aprenguen, al llarg de 30 hores de formació, les nocions bàsiques per a exercir un càrrec que exigisca tractar amb clients que només dominen eixe idioma.

Jardineria és un curs que ja va començar al març i es prolonga fins a desembre. Les alumnes treballen matèries eminentment pràctiques en centre municipal Mes de Mur, com a preparació del sòl, sembra, reg, cultiu, adobs i tractament de plagues.

Com una prolongació del curs de jardineria sorgix enguany el taller de productes artesanals, a través del qual les participants aprendran a ser autosuficients en casa, preparant conserves, xarops, sabó, llepolies i inclús cosmètica natural.

També és novetat el de neteja d'edificis, de 50 hores, que es realitza entre el 26 de novembre i el 17 de desembre. L'objectiu és que les alumnes es familiaritzen amb maquinària específica per al manteniment de sòls, vidres o mobiliari interior en empreses de la població.

Poc abans de Nadal, del 18 al 20 de desembre, el curs de manipulador d'aliments oferix les nocions bàsiques per a servir i cuinar, però també informació sobre la normativa actual i hàbits saludables d'alimentació.

A cavall entre desembre i gener, el curs de cuina se centra enguany en la preparació de salses, conserves casolanes i arrossos de qualsevol tipus. És una de les propostes que més han sol·licitat en anys anteriors les alumnes.

Finalment, dos cursos destinats a servir de complement a tots els altres, ja que potencien la persona: d'una banda, igualtat d'oportunitats, que promou la igualtat des de l'educació, a base de treballar temes com els rols, els estereotips i l'estudi de la llengua visual i escrita. Per un altre, tu vals molt, un curs destinat a potenciar l'autoestima, la motivació i la superació personal de les participants.

El termini d'inscripció seguix obert en l'Àrea de Benestar Social, situada en l'edifici de l'antiga estació de Renfe. Això sí, cal donar-se pressa, les places són limitades.

Informa: Sabín

fotos_noticia

logo_pdf Programació dels cursos per a dones 2012-2013

876-curso_mujeres-3

 

12 Setembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres