La cultura et fa més lliure i l'Escola d'Adults et dóna una segona oportunitat d'aprendre, no la deixes escapar

La cultura et fa més lliure i l'Escola d'Adults et dóna una segona oportunitat d'aprendre, no la deixes escapar

L'Escola Permanent d'Adults (EPA) de Puçol comença l'1 d'octubre un nou curs, amb una àmplia oferta educativa que inclou alfabetització, secundària, valencià, cultura general i accés a la universitat, entre altres. El període de matrícula s'obri el 13 de setembre per als alumnes d'anys anteriors, i del 17 al 21 de setembre per als nous alumnes.

Tots hem de saber llegir i escriure perquè la cultura ens fa més lliures”, afirma amb rotunditat Mari Paz González, directora de l'EPA La Barraca de Puçol. “Per això tots hem d'aprendre com a mínim llegir i escriure, encara que no tenim per què quedar-nos en lo bàsic, perquè a major formació més possibilitats d'obtindre un treball”.

Cultura, llibertat, treball… són paraules que poden sonar ressonants però que l'equip educatiu que més de 25 anys treballant en l'Escola Permanent d'Adults té clar que responen a la realitat: són, d'alguna manera, els objectius que es plantegen en el seu treball diari.

I els resultats avalen que la seua postura no és, ni de bon tros, exagerada: 320 alumnes es van matricular el passat curs en l'escola de Puçol i la gran majoria d'ells va aconseguir els seus objectius, ja foren estos accedir a la universitat, obtindre el certificat de valencià o, senzillament, aprendre a llegir o escriure.

Treballem sobretot amb persones que en el seu dia no van poder completar la seua formació, fóra esta bàsica o universitària, i que ara intenten aprofitar esta segona oportunitat que els brinda l'escola d'adults”, matisa Mari Paz.

Este curs, que s'inaugura oficialment l'1 d'octubre en l'Espai Social La Barraca, l'oferta de l'EPA inclou alfabetització, cultura general, graduat d'ESO, preparació per a la prova d'accés als cicles formatius de grau mitjà i superior, tots els nivells de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià, accés a la universitat per a majors de 25 anys, castellà i valencià per a immigrants i, en el cas que s'inscriguen suficients alumnes, la preparació per a la prova lliure de batxiller per a majors de 20 anys.

Per a inscriure's els únics requisits són: ser major de 18 anys, 2 fotografies mida de carnet, una fotocòpia del DNI i omplir el document de pagament, que serà facilitat per l'EPA en el moment de presentar la documentació.

I parlant d'inscripcions: els alumnes que ja estaven en l'EPA el curs passat han d'acudir a matricular-se el dijous 13 de setembre; per la seua banda, els nous alumnes tenen de termini del dilluns 17 al divendres 21 de setembre. En tots els casos cal acudir a l'Espai Social La Barraca, de 17 a 21 hores.

Ara tens una segona oportunitat de ser més lliure. No la deixes escapar.

Informa: Sabín

867-cartel-epa

 

12 Setembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres