Per primera vegada, els festers també compartixen el passeig a cavall amb la Residència de la tercera edat

Per primera vegada, els festers també compartixen el passeig a cavall amb la Residència de la tercera edat

Durant el matí del dimarts 4 de setembre, els festers van realitzar el seu tradicional passeig a cavall, un acte que fins fa pocs anys quedava reduït al nucli urbà de la població. No obstant, en esta ocasió les visites es van prolongar fins a la residència de la tercera edat, el que va ser per a tot el personal un autèntic esdeveniment, perquè fa que s'assenten més integrats en les festes del poble.

Cristina García i Lourdes Escribano, educadores de la Residència de la Tercera Edat i Centre de Dia de Puçol, tenen clar que gran part del seu treball consistix en el fet que els residents s'assenten còmodes i feliços durant la seua estada en el centre i en això té molt a veure la integració en el poble, la forma en què interactuen amb la resta de col·lectius de Puçol.

A mi em pareix interessant que els festers s'hagen acostat fins a la residència i que ens tinguen en compte en el programa de festes”, assegura Cristina García. “Estos esdeveniments contribuïxen en gran manera a la nostra integració en la societat, i parle d'integració entre cometes perquè gran part dels usuaris de la residència són de Puçol. Així que més que una integració suposa un reconeixement a la seua vida a Puçol, perquè molts d'ells també han sigut festers i se senten orgullosos del seu poble i de les seues tradicions”.

Este tipus d'actes tenen un valor especial per a les dos empreses que gestionen la residència, Valora Servicis a la dependència i Fundació Salut i Comunitat, ja que incidixen en els aspectes humà i social del treball que es du a terme en el centre. Dos aspectes que són prioritaris en el treball amb la tercera edat.

Per als festers, a més, “és un motiu de satisfacció poder fer arribar les festes a tots els col·lectius i tots els racons de la població”, assegura Sergio Caballer, cap dels festers.

Informa: Sabín

870-festeros_en_residencia-2

 

11 Setembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres