Article d'Esquerra Unida del mes d'agost: “Em cague en tó, amb perdó”

Article d'Esquerra Unida del mes d'agost: “Em cague en tó, amb perdó”

El ple del 26 de març del 2012 va modificar el Reglament de Mitjans de Comunicació Local, aprovat en 2008, per a permetre la publicació d'un article mensual en la web municipal als partits polítics que es van presentar a les eleccions municipals i no van aconseguir representació en l'ajuntament. Este és el text d'Esquerra Unida del mes d'agost, titulat “Em cague en tó, amb perdó”.

Fotre, quina tropa” deia una vegada Marià, el més famós retallador de tots els temps, ell creia que ZP li superava però ni punt de comparació: ha aconseguit superar-lo i deixar el llistó a l'abast de molt pocs en la futura història d'este país.

Escarni, vergonya aliena, desil·lusió, emprenyament i resignació són els sentiments que ens acudien en tropell mentres escoltàvem atònits el preparat discurs del vostre president (nosaltres no li vam votar), escoltant les frases i les reaccions dels seus correligionaris se'ns venia el món damunt, s'enfosquia l'horitzó i arribàvem a la conclusió que la seua millor frase la va dir abans de ser encimbellat: “viva el vi”, eixe vi que ja no podrem assaborir les més baixes capes de la societat, els assalariats, autònoms, funcionaris de baix rang i pobres en general.

Enhorabona, l'han aconseguit vostés.

Després d'uns anys en què ens van fer creure que es podia viure millor, ens lleven el pa de la boca i ens deixen en la p… carrer, el pa i la llet potser no, però treballarem més per menys.

També la nostra alcaldessa ho prometia: ella deia que faria més amb menys en els mítings del seu partit. Mentien com a bergants, en realitat era “treballareu més per menys”. Tots menys ells, clar, que ja estan tots col·locats.

No enteníem tanta felicitat al guanyar les eleccions, conforme estava el país i la comunitat (el poble estava millor); ja l'entenem: mentres el poble està en desocupació, tots els del PP col·locats, així és més fàcil passar la crisi, encara que es renuncie a la paga de nadal, que és un gest fàcil, perquè estaven acorralats, no tenien una altra eixida, era una obligació. Què farien, no renunciar? Se'ls haguera vist el plomall i el poble sencer se'ls hauria tirat damunt. El que s'ha dit, és un gest per obligació més que per gust, espere que ningú es porte a engany.

De tot allò que s'ha anunciat per Rajoy, una de les coses que a priori pot paréixer millor als ciutadans és el retall del 30% de regidors. Dit així sona perfecte, però té la seua trampa: davant de la pujada en intenció de vot dels partits minoritaris, pareix que al PP se li ha ocorregut que retallant on el poble demana pas es carrega la competència i tots feliços, perquè UPiD, EUPV, BLOC, PAVALUR i els altres partits xicotets necessitarem més vots per a arribar, mentres ells, PP i PSOE, seguiran igual, si no el remeia el poble abandonant a eixos partits i votant als minoritaris, cosa molt difícil per molt que pugem en intenció de vot.

Per tant, més vots per menys. Anem, en la seua línia.

Ara parlarem de la nostra cordial relació amb les hosts del partit popular.

Segons pareix, tots som bons fins que demostrem fer més amb menys, o siga, més amb gens. Separant l'associació republicana del nostre partit però simpatitzant i participant de la dita associació, no podem ignorar el canvi de tracte patit pel PP abans de la setmana republicana i després de dita reeixida setmana, organitzada sense cap tipus d'ajuda econòmica de l'ajuntament, demostrant una vegada més que amb voluntat i sense diners també es poden organitzar les festes i els diferents esdeveniments del poble, només s'ha de treballar en això durament i sense interessos partidistes o ideològics: la difusió de la cultura gratuïta o benèficament és el fi que perseguix la dita associació.

Les festes de la platja han demostrat que el nucli dur del partit popular ha pres el comandament i que la bona gent (que també la tenen) ha quedat en un segon pla: no han volgut competència gratuïta i republicana, un simple concert acústic que no costava ni un euro i que es podia haver aprofitat del muntatge de l'escenari de la discomòbil muntat per l'ajuntament, amb un poc de condescendència per part del PP es podia haver inclòs en les dites festes “populars”.

La missa d'obertura del festival dóna bona compta del caire dretà de les festes de la platja i, clar, un acte republicà podia confondre la població. Per tant, el més fàcil és posar excuses barates i innocents per a denegar el concert de Lucho Roa. Des del nostre partit repudiem la dita actitud i invitem al PP a deixar participar a tots els ciutadans en les seues festes, recordant-los novament que els seus votants els han posat ací per a governar per a tots els ciutadans de Puçol i no sols per als seus.

“Visquen les falles d'agost”. Això és manar i les altres favades.

Sanchez Gordillo, criticat per tots per la seua forma de veure les coses: només critiquem l'ús de la força contra unes treballadores innocents, les altres creiem que és el que la resta de polítics no sabem fer, actuar davant d'una petició d'ajuda per part del poble.

En l'ajuntament ho saben molt bé: donant llargues als problemes encoratgen al poble a què idolatre gent com Gordillo, que només vol demostrar que és més fàcil que et jutgen per sostraure 3 carros de menjar d'un supermercat que per sostraure els estalvis de milions de persones. Si volem que el poble actue hem de donar-li arguments vàlids i no excuses barates.

Per cert, el titule l'hem tret d'una cançó de Georgie Dann de fa uns estius, però que el PP ha tornat a possar de moda: en el mes d'agost descansem no per falta d'idees i sí per respecte al descans dels treballadors que es manegen la web municipal.

Fins a setembre.

Una opinió d'Esquerra Unida


10 Setembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres