Sara Blasco: “Com a becària, he aprés a redactar, dissenyar, fotografiar… però sobretot a disfrutar fent-lo”

Sara Blasco: “Com a becària, he aprés a redactar, dissenyar, fotografiar… però sobretot a disfrutar fent-lo”

Divendres passat 31 d'agost va acabar la beca de La Dipu te Beca. Van acabar per a mi dos mesos de treball, però també de formació. Considere que és una gran experiència que se m'ha brindat i crec que he aconseguit traure el màxim suc d'ella. Sabín, Sento, Lucía i Ana també m'han ajudat a fer que açò siga possible, tot cal dir-lo.

Tot va començar així: ma mare es va assabentar que La Dipu te Beca donava l'oportunitat a estudiants a treballar en l'Ajuntament de Puçol. Em va comentar que podria informar-me i sol·licitar la beca. Jo mai havia treballat i en un principi vaig dir: “Treballar a l'estiu després del meu primer any universitari? No se, ja veuré…” i vaig deixar apartat el tema. Fins que, després d'escoltar altres tantes vegades l'anunci en la ràdio i després que els meus pares m'insistiren que era una molt bona oportunitat, vaig acceptar i vaig omplir la sol·licitud.

Després de presentar-la tenia moltes ganes que em digueren si jo havia sigut una de les seleccionades. Estava molt contenta, però no volia fer-me il·lusions. Finalment, quan em van telefonar preguntant si volia disfrutar de la beca, vaig afirmar sense pensar-lo dos vegades.

I ara estic ací, amb un somriure d'enyorança, escrivint per a la pàgina web de Puçol a fi de contar la meua experiència. Pensar la peresa que em donava començar i la llàstima que m'ha donat ara acabar i despedir-me de tots.

I és que… per molt que en un principi escriguera de forma molt diplomàtica, seguint uns esquemes dictats pel cap suprem Sabín, i encara que em posara nerviosa al començar a dissenyar cartells mentres Sento em mirava fart que li fera tantes preguntes sobre el CorelDRAW, no tinc cap queixa. Tant Sabín com Sento m'han estat ensenyant molt en estos dos mesos… i a pesar que el departament de comunicació es convertira en una discoteca quan ens quedàvem les becàries soles, els apreciem molt (crec que parle per les tres).

He aprés sobre redacció… i tant que he aprés!: “Sense punt al final del titular!!!”. “Eixe titular no ven”. “Les cites en cursiva, els noms en negreta”… i si vols desestressar-te, dóna quatre palmes i tres puntellons al sòl.

També he aprés a dissenyar, que no tenia ni idea i no em veia capaç… “Eixos colors no apeguen molt”. “El cartell està un poc insípid”. “No sigues tan esquemàtica, trenca un poc amb el disseny inicial”… i si no funciona el Corel, reinicia l'ordinador.

Frases que et cansaves d'escoltar, la solució no del qual la veies en cap part i el teu estrés cada vegada incrementava més… però que, finalment, per a alguna cosa han servit. Després d'insistir tant he aprés molt: a escriure una notícia, a cobrir actes, a fer fotografies, a seleccionar unes quantes fotos, editar-les i fer amb elles una galeria, hem aprés a dissenyar, a fer cartells per a concursos de dolços, en contra de begudes alcohòliques, acreditacions per a les festes… però sobretot hem aprés que cal disfrutar fent el teu treball.

Ells ens han ensenyat molt, però també les becàries també els hem ensenyat a ells: la música lenta per a treballar no ens val i, l'aire a condicionat, a més de 22º C o ens constipem.

He de donar-li les gràcies a Ana per haver-me acompanyat als actes que havia de cobrir i també agrair a Lucía perquè, encara que siga una dormilega, la seua felicitat cada matí ens alegrava el dia. I és que les tres hem passat molt bones estones no sols dins del departament, també fora. El tour amb el cotxe de l'ajuntament repartint periòdics, en els horts d'oci amb el “regidor del Puig”, en els esmorzars juntes… He de dir que no s'han quedat només en companyes de treball, sinó que m'emporte dos bones amigues que espere mantindre.

Per a finalitzar ja esta notícia, vull despedir-me no sols d'ella sinó de Sabín, Sento, Lucía, Ana, i també de Jose Luis, Mavi i Marta, del departament de joventut. Sense més, donar les gràcies a la Diputació de València i a l'Ajuntament de Puçol per donar-me la beca. Ha sigut una gran experiència, he aprés molt i m'agradaria repetir.

Informa: Sara Blasco
Becària en el Departament de Comunicació

848-sara_en_cabalgata-4


05 Setembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres