La Ruta de la Tapa, culpable d'omplir els carrers i locals de Puçol de veïns que assaborixen les festes a límit… i que dure

La Ruta de la Tapa, culpable d'omplir els carrers i locals de Puçol de veïns que assaborixen les festes a límit… i que dure

La segona edició de la Ruta de la Tapa arriba el seu equador amb un nombre d'usuaris molt superior al de l'any passat i un èxit en tots els locals participants, però sobretot una gran espenta per a les festes: carrers plens de gent, terrasses ocupades, bars i restaurants que no donen l'abast en algunes hores del dia… en definitiva, un ambient festiu que mai abans s'havia conegut en la població.

Capilla, el jove que s'ocupa del bar de la Casa de Cultura, és el primer any que participa en la ruta i el dimarts nit ja no té carn per al seu rellomello a les fines herbes. Reconeix que ha servit un mínim de 400 tapes al dia i que a partir de les 7 de la vesprada és la millor hora, encara que el goteig de clients es prolonga durant tot el dia.

En Oh, tapas! la situació és pareguda: han venut de 600 tapes en els primers dies i, per a ser el seu primer any, consideren que els seus núvols del camp a base de xampinyó estan tenint una gran acceptació entre tots els clients que s'han acostat al carrer Sant Teresa a disfrutar-les.

Vicente i Pili ja van viure a límit la primera ruta, el passat any, i La Fonteta en esta edició manté un ritme impensat de visitants, entorn de 2.000 tapes en els primers quatre dies: la seua passió d'ibèric és un aperitiu que combina molt bé amb tot, sobretot amb el vi fi.

Vicent, la responsable del bar Novella, ja és veterana en la ruta, per això ha acumulat provisions de sobra: per a poder elaborar la seua tapa de mandonguilles a la mel i no fer curt cap dia ha hagut de preparar 52 quilos de carn en el primer cap de setmana, 20 el dilluns i altres 30 el dimarts. En total, més de 100 quilos de mandonguilles… més dels que va servir el passat any amb una tapa semblant, també a base de mandonguilles.

Un dels guanyadors del passat any, el Rey Don Jaime, apunta com el seu rècord personal les 600 racions al dia durant el cap de setmana. L'any passat va acabar amb els ous de guatla en tots els establiments de la comarca; enguany realitza una desconstrucció del seu èxit anterior, davall l'apetitós títol d'ou de guatla amb paté ibèric i melmelada…

La llista podria ser tot com volguérem de llarga: els 51 locals participants han omplit en més d'una ocasió, inclús han hagut de penjar el cartell de “no més tapes hui” per falta de pa, de producte o, senzillament, de temps per a continuar preparant tapes a totes hores. Alguns inclús han decidit prescindir d'altres productes habituals per a centrar-se només a oferir beguda i tapa per 1,95 euros.

La nit del dilluns vam estar pel barri d'Hostalets i en els distints locals que vam visitar ens vam trobar fàcilment amb més de mil cinc-centes persones en les barres, en les terrasses o passejant d'ací cap enllà amb el seu pla en la mà: la ruta és realment la gran espenta que necessitaven les festes de Puçol”, confessa Salvador Àvila, el regidor de festes, un veterà en açò d'organitzar mogudes, per algo ha sigut durant anys president de la Junta Local Fallera.

Per a José Reyes Gallego i l'Agrupació de Penyes, els creadors de la Ruta de la Tapa, el suport dels patrocinadors és fonamental, ja que aporten sobretot beguda per als 51 locals participants, però també la gran recepció que està tenint la iniciativa del carnet rutero: “cada  comensal deu possar el segell en el seu carnet en sis locals, votar pel millor d'eixos sis i depositar-lo en qualsevol de les urnes disponibles en els bars i restaurants. Això li dóna dret a entrar en el sorteig d'un centenar de regals… i als locals aspirar als tres premis que concedim des de l'organització de la ruta”.

La ruta ja ha arribat el seu equador, ja que manté inalterable el seu calendari: de l'1 al 9 de setembre, les mateixes dates que els actes fonamentals de les festes de Puçol, i el panorama no pot ser més encoratjador: és una aposta que ha aconseguit una unànime acceptació i ha arribat a les festes per a quedar-se i donar-los un aire més participatiu.

La ruta és de les penyes”, finalitza el regidor. “Nosaltres, des de l'ajuntament i altres institucions, només col·laborem i recolzem en el que faça falta, però no hi ha dubte que és la gran atracció de les festes, l'element que ha servit perquè els veïns disfruten més de cada acte i del temps lliure que queda entre ells: hui en dia Puçol és un poble on les festes realment es viuen en cada moment… i gran part de la culpa la té la Ruta de la Tapa”.

Oïdes els testimonis de les distintes parts, el cas queda vist per a sentència: es declara a la Ruta de la Tapa culpable d'omplir els carrers de Puçol de veïns ansiosos de disfrutar les festes junt amb els seus conveïns… i se li condemna que s'ha de seguir sent una cita obligada en les pròximes festes populars i patronals.

Informa: Sabín

854-ruta-tapa-1

 

05 Setembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres