En el primer cap de setmana, diversos locals van esgotar les provisions acumulades per a la 2a Ruta de la Tapa

En el primer cap de setmana, diversos locals van esgotar les provisions acumulades per a la 2a Ruta de la Tapa

El primer cap de setmana, més d'un local va esgotar les provisions, sobretot entre els incorporats enguany a la Ruta de la Tapa. És la demostració que en esta segona edició s'estan superant els registres de 2011: més locals, més informació sobre horaris i, sobretot, molt més públic en cada un dels 51 bars i restaurants participants on s'oferix tapa i beguda per 1,95 euros.

A pesar que va haver-hi més d'una sol·licitud demanant ampliar el termini, la veritat és que l'Agrupació de Penyes, creadora de la Ruta de la Tapa, ho té clar: se celebra de l'1 al 9 de setembre, coincidint amb les festes de Puçol. Com no es pot augmentar el nombre de dies, el que sí s'ha fet és arribar un nou rècord quant a establiments participants: són 51 els que enguany oferixen tapa i beguda per 1,95 euros; d'ells, 8 són restaurants amb un horari limitat (d'11 a 14 i de 18 a 21 hores), mentres que els altres 43 oferixen el servici durant tot l'horari d'obertura al públic.

Un públic que durant el primer cap de setmana ja ha degustat a fons la proposta, com confirma José Reyes Gallego, el coordinador de la Ruta de la Tapa: “Hi ha hagut locals que s'han quedat sense gènere durant el diumenge, perquè no esperaven rebre tantes visites. De fet, en el repàs que he realitzat el diumenge per a comprovar si necessitaven fullets, passaports o qualsevol tipus d'ajuda, algun local que ha comentat que durant el dissabte va superar les sis-centes tapes servides”.

De l'1 al 9 de setembre, 51 locals oferixen tapa i beguda per 1,95 euros... i alguns han han esgotat les existències durant el primer cap de setmana: hi haurà rècord de participació

I això que la festa no ha fet més que començar perquè el tret d'eixida es donava el dissabte, a les 12 del migdia, en la cervecería Nova, el local on se celebrava l'acte d'inauguració oficial.

Poc abans de l'hora indicada ja hi hi havia taules ocupades en l'interior i en la terrassa de la cerveseria, però en Nova són uns professionals com la copa d'un pi (com ja van reconéixer els veïns el passat any, atorgant-los el premi a la tapa més votada) i no van servir tapes fins a l'hora fixada per a la inauguració oficial.

Justo al tall del migdia, l'alcaldessa Merche Sanchis i diversos regidors, junt amb Gallego, van acudir al local. Puntualitat britànica. Amb altres actes s'admeten xicotets retards, però amb el menjar no es juga. I menys si hi ha gent esperant.

Quasi com si algú haguera donat un tret d'eixida, van començar a eixir cambrers i tapes de la cuina: en a penes cinc minuts, una trentena de pastís d'albergina, la tapa triada enguany per la Nova, va començar a ser degustada en la barra, les taules i la terrassa.

Al mateix temps, els altres 50 locals de Puçol ja estaven servint propostes tan apetitoses com la txapela, els medallons al vi, davall el mar, el pintxo de xampinyó, els saquets variats, el mosset del roglet, el poder de la vara o inclús tot un Picasso.

Per a participar només cal recórrer el nucli urbà o la platja de Puçol, sol·licitar un carnet rutero perquè et signen sis tapes distintes, votar la teua favorita entre eixes sis, posar les teues dades una vegada completat i depositar-lo en qualsevol de les urnes distribuïdes en tots els establiments. Amb este senzill detall entres en el sorteig d'un centenar de regals. I els establiments en l'elecció de les tres millors tapes.

Ah, però tot açò es fa després de disfrutar de la tapa que és, al cap i a la fi, el més important.

Informa: Sabín

fotos_noticia fotos_noticia

835-inauguracion-ruta-1

 

03 Setembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres