De l'1 al 9 de setembre, la 2a Ruta de la Tapa arriba disposada a demostrar que segones parts poden ser encara millors mai van ser bones

De l'1 al 9 de setembre, la 2a Ruta de la Tapa arriba disposada a demostrar que segones parts poden ser encara millors mai van ser bones

Més restaurants, més tapes, més premis, un horari més clar, més publicitat i molta, molta més expectació. La 2a Ruta de la Tapa se celebra de l'1 al 9 de setembre, coincidint amb les festes de Puçol, i demostra que la iniciativa de l'Agrupació de Penyes té el futur garantit, gràcies a l'enorme esforç coordinat pel seu inventor, José Reyes Gallego. Qui va dir que segones parts mai van ser bones?

El dissabte 1 de setembre, a les 12 del migdia, en la cerveseria Nova, que va ser la guanyadora del passat any, es realitza la inauguració oficial de la segona edició de la Ruta de la Tapa, una proposta que va sorprendre a tots el passat any, durant les festes de la població, per la seua brillant organització, la gran quantitat de bars i restaurants participants, l'enorme poder de convocatòria entre els veïns i, en definitiva, per saber com canviar els hàbits dels veïns.

Mai abans en les festes havíem vist els carrers tan plens de gent, amb les terrasses dels bars plenes, amb veïns desplaçant-se d'ací cap enllà entre acte i acte, buscant este o aquell local, on li havien dit que la tapa que posaven estava deliciosa”, recorda l'alcaldessa, Merche Sanchis. “Si cal valorar especialment la ruta és per haver tret els veïns de casa, haver multiplicat la participació durant les festes i haver introduït el costum del tapeig en la nostra rutina diària”.

Per 1,95 euros tens beguda i tapa, però a més, si deposites el teu passaport amb sis tapes cunyades, entres en el sorteig d'un centenar de premis, el 14 de setembre

I eixos eren precisament els objectius fundacionals amb què José Reyes Gallego es va plantejar a principis de 2011 muntar una ruta dedicada al tapeig en la població. La idea no era nova, però en este últim any molts han pres nota i Puçol ha sigut un dels pobles que millor l'han plantejat: molts locals, molta publicitat, gran quantitat de patrocinadors, un horari ben definit, un pla amb la ubicació de tots els locals, premis per a les tres tapes més votades, més d'un centenar de premis per a repartir entre els veïns que visiten almenys sis locals i els segellen en cada un el lloc corresponent en el seu passaport rutero…

En esta segona edició són 51 els bars i restaurants que participen i perquè no hi haja dubtes amb els horaris, hem editat un fullet on es diferencien els que tenen tot el dia disponibles les tapes, normalment bars, i els que tenen un horari per al tapeig, d'11 a 14 hores i de 18 a 21 hores, que són normalment restaurants”, explica José Reyes Gallego. “A més, el fullet indica si algun d'estos locals té un dia de descans o no, amb la qual cosa tots sabem a on podem acudir cada dia”.

Precisament l'horari i no saber quin dia tancava cada local van ser les dos úniques queixes dels veïns. L'Agrupació de Penyes ha pres bona nota de les propostes dels usuaris i ja estan corregides per a esta segona edició, que ha despertat, si és possible, més expectació que la primera: ara tots sabem que açò va seriosament i que cal reservar buit —en l'agenda i en l'estómac— entre acte i acte, perquè més de cinquanta locals no se'ls acaba un en un parell de dies.

De tot això vam prendre bona nota a principis de juny, en la fira comercial i industrial Puçol DeMostra, on es va realitzar la presentació oficial d'esta segona edició, acompanyada d'una degustació marca de la casa, i ja des del primer moment va quedar clar que la ruta comença a ser un dels actes més esperats de les festes.

En aquella presentació realitzada l'1 de juny, en presència de Javier González Cabanes, director de l'Agència Valenciana de Turisme, ja va quedar clar que l'esdeveniment anava a més, com el demostra el suport de l'Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol, l'Agència per a la Formació i Innovació Comercial, el Patronat Provincial de Turisme de València, la Conselleria d'Indústria, Comerç i Innovació i, per descomptat, l'Ajuntament de Puçol, a més de multitud de firmes comercials que aporten la beguda, un poc de tapeig, la publicitat i, en definitiva, el seu suport a esta iniciativa de l'Agrupació de Penyes de Puçol.

Com en la primera edició, cada vegada que un visite un local, ha de demanar el segell en el seu passaport. Després d'omplir les sis caselles disponibles, ja pot afegir les seues dades, votar per la seua tapa favorita, depositar el passaport en qualsevol dels 51 locals i demanar un altre. Quants més passaports, més possibilitats de premi. Hi ha més d'un centenar. El sorteig es realitza el 14 de setembre en la seu de l'agrupació.

Al cap i a la fi, l'important són les tapes: per 1,95 euros, beguda i tapa. I, per descomptat, cal intentar acudir a tots els locals perquè les propostes no poden ser més apetitoses. Com a mostra algunes de les temptacions que proposen els restauradors de Puçol per a estes festes: broqueta de mel, còctel de llagostí, abadejo a l'ajoarriero, medallons al vi, canapé de cranc, rellomello iberico-foie, ou al destí, el secret de La Manxa, una altra de la cabra, passió d'ibèric, el sospir de L'Alhambra, foc salvatge…

Sonen bé, però sens dubte saben encara millor.

Si no saps per on començar, et suggerim que aconseguisques el fullet promocional i sobre el pla veges les tapes disponibles en la zona on et trobes, ja siga el nucli urbà o la platja. Així que ser metòdics, perquè tampoc hi ha massa buits lliures: enguany les festes vénen també carregades d'activitats que promouen abans que res la participació ciutadana.

I si encara i així no acabes de decidir-te, sempre pots consultar la galeria de fotos de la pàgina web municipal (www.puçol.es) on estan tots els plats fotografiats a grandària natural… ja se sap que el menjar “entra pels ulls”.

Tu relaxa't i disfruta, que esta ruta ve disposada a demostrar que a vegades les segones parts són inclús millors que les primeres.

Informa: Sabín

fotos_noticia

774-presentacion-ruta-tapa-2

 

01 Setembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres