Balanç temporada taurina 2006: primera part, de gener a juny

Balanç temporada taurina 2006: primera part, de gener a juny

 

Quan l'any encara la recta final i els fulls del calendari van escassejant, és el moment de girar la vista arrere i repassar cronològicament el que ha passat en un any prou carregat de novetats però que no passarà a la història com a molt brillant pel joc dels bous exhibits. En esta primera, el nostre habitual col·laborador taurí, Salvador Almenara Marsaga, realitza un repàs des de gener fins a la Setmana Taurina.

*****

L'any va començar amb el naixement de Puçol, cultura de bou com un projecte des de la regidoria de festejos taurins de l'Ajuntament de Puçol, encapçalada per Juan Enrique Claramunt amb la col·laboració d'un grup de sis aficionats locals que integren l'anomenat Comité Assessor Taurí.

La primera participació de Puçol, cultura de bou va ser en el mes de gener, amb la col·laboració en les III Jornades Taurines, dedicades a premiar el més destacat de la temporada anterior i a un extens programa compost per exposicions de pintura taurina, col·loquis i entrega de premis als guanyadors del I Concurs de fotografia taurina. Estes jornades són organitzades, des de la seua creació, per la Penya l'Afició i des d'esta edició s'ha unit la Penya Juan Àvila.

El divendres 24 de febrer i amb el títol Dos maneres de viure la festa, el periodista local i membre d'este comité assessor, Salvador Ferrer, va moderar la tertúlia taurina en què van intervindre el degà dels fotògrafs taurins, Francisco Cano, i el ramader Alfonso Guardiola, propietari de la ramaderia de Mª Luisa Domínguez Pérez de Vargas.

Per al mes de març, es va instal·lar a Puçol una plaça de bous, en la que s'anava a celebrar la primera correguda de bous en el nostre poble i que finalment no es va poder dur a terme, al ser suspesa pel fort vent regnant. No obstant això, i en este mateix recinte, sí que es va celebrar el primer concurs nacional de retalls a Puçol, resultant guanyador la jove promesa local Fran Durbá. A destacar també el debut, la mateixa nit, del becerrista local Manuel Carrión, que poc va poder fer a causa de les adverses condicions meteorològiques.

El dissabte 1 d'abril, esta vegada sí, Vicente Barrera, José Antonio Canales Rivera i el nostre torero Juan Àvila es van enfrontar a una tancada de Mª Carmen Camacho. Organitzada per l'empresa Unió Taurina Valenciana amb la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol, va ser la primera correguda de bous celebrada en el nostre poble al llarg de la història i que va constituir un èxit rotund, amb l'eixida a coll dels tres matadors al final del festeig.

El divendres 22 d'abril, en el Sindicat Agrícola, es va celebrar una tertúlia sobre les setmanes taurines que se celebren en les localitats d'Ona, Vall d'Uixó i Puçol. L'acte va estar presentat per José Comes i va comptar amb la presència d'Isidro Navarro (president de la Pasqua Taurina d'Onda), José María Murillo (Setmana de Penyes de Vall d'Uixó, Fabio Monzonís (membre també de la dita Setmana) i Pepe López (primer president de la Setmana Taurina de Puçol).

El divendres 12 de maig, en l'Espai Social la Barraca, va tindre lloc la presentació del cartell de la IV Setmana Taurina Vila de Puçol, acte que va estar presentat per José Lorente i que va comptar amb la presència del president de la dita Setmana, Francisco López, i del regidor de l'Ajuntament, Ximo Galcerá.

Entre el dilluns 22 i el dijous 25 de maig es va celebrar un dels objectius prioritaris de Puçol, cultura de bou, com era recuperar del baül dels records la Setmana de Cine Taurí que se celebrava en el nostre poble en dècades passades. Per tal motiu es va editar un llibre que va comptar amb la col·laboració de prestigioses firmes com la periodista Muriel Feiner o el fotògraf Paco Cano entre altres. Les pel·lícules projectades van ser Tarde de toros, Litri y su sombra, Aprend

30 Gener 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres