Una aixada, adob ecològic, una parcel·la… i a cultivar!

Una aixada, adob ecològic, una parcel·la… i a cultivar!

El dimarts 24 de juliol del 2012 es van entregar els horts d'oci als guanyadors del sorteig que es va realitzar amb tots els que volien tindre una parcel·la. Se'ls va entregar la clau, el material, el reglament, una autorització… i, el més important, se'ls va ensenyar la seua part corresponent on a partir del dia 25 podran cultivar el que ells vullguen.

Durant 15 dies es va obrir un procés i es va publicar en la pàgina web. A la gent que va presentar la documentació sol·licitada se li va cridar i, com hi havia més demanda que oferta, es van sortejar els horts. “La meua amiga es va assabentar que sortejaven horts i com ella sap del tema, es va apuntar i li va tocar un hort. Compartirem la producció”- ens comentava Enric, un dels afortunats.

Els propietaris són tant persones com associacions. Les tres associacions afortunades són les següents: Associació d'Immigrants de Puçol, Acció ecologista Agró (que són els que tenen la custòdia de tot el paratge) i l'Associació Cultural plataforma 14 d'Abril. Jorge Cotto, representant de l'Associació d'immigrants (ASIMUM) ens informa: “Hem vingut tres membres com a representants de l'associació perquè considerem que és un moment important”.

El dimarts 24 va ser l'entrega de les claus dels camps a cada propietari i també se'ls va entregar una autorització perquè pogueren permetre a una altra persona accedir a la parcel·la. En el cas de ser una associació, tots els membres poden accedir a l'hort. També es va entregar un full amb el reglament: les normes d'ús, els horaris, el que es pot plantar, etc.

Estos horts són ecològics i requerixen un tracte especial pel que, el primer any, un monitor de l'Associació Sembra en Saó, els assessorarà sobre la gestió de l'hort. Vindrà una vegada a la setmana per a poder resoldre qualsevol dubte que es vaig plantejar als propietaris i per a poder ajudar-los en el que necessiten. “Hi ha molt d'adob que no podran utilitzar”, ens informa Mª José, la tècnic de l'ajuntament que es va encarregar de repartir les claus.

A partir del 25 es pot vindre a cultivar les terres. Paco Morcillo, membre de l’ Associació Sembra en Saó,  els va fer una explicació a tots aconsellant-los sobre el cultiu de l'hort. “L'ajuntament es va a fer càrrec del material de goteig”, ens aclarix.

Les parcel·les són quasi totes de 8 metres de llarg per 4 d'ample”, ens informa Salvador Àvila, regidor de Puçol. “Sobretot esperem que ens respecten els conills, ja que hi ha una gran població ací en La Costera i es poden menjar la collita dels horts. Hem col·locat una tanca de protecció per a evitar que estos animals accedisquen al recinte, però la seua eficàcia la coneixerem quan els cultius estiguen en marxa.

Que disfruten de la seua parcel·la, que cuiden les seues plantacions, que les reguen i les visiten quan siga necessari i res… una aixada i a cultivar!

Informa: Sara Blasco

fotos_noticia

751-entrega-de-huertos-2

26 Juliol 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres