Setze immigrants de Puçol, orgullosos, reben el seu diploma de fi de curs en el centre d'acollida

Setze immigrants de Puçol, orgullosos, reben el seu diploma de fi de curs en el centre d'acollida

El Centre d'acollida d'immigrants de l'Ajuntament de Puçol entrega el dimecres 18 de juliol uns diplomes acreditadors d'haver acabat el curs. En esta escola reben ensenyances de qualsevol tipus per a aconseguir integrar-se i submergir-se, al cap i a la fi, en el món laboral.

Este centre va ser creat a principis dels 90, amb la finalitat d'acollir als immigrants que venien en època de recol·lectar taronges. El lloc permet que persones que vinguen de fora i que vinguen a treballar puguen tindre un lloc on allotjar-se per un preu simbòlic.

No obstant, l'ús que s'ha fet d'este centre ha anat evolucionant; cada vegada més, vénen persones que tenen l'esperança de trobar un treball ja no temporal com anteriorment, sinó més estable.

Este centre funciona com una escola per als immigrants en la què se'ls ensenya de tot i, al mateix temps que se'ls oferix allotjament, se'ls intenta ajudar perquè aconseguisquen entrar en el món laboral.

El dimecres 18 de juliol va ser l'entrega de diplomes dels estudiants de l'escola d'acollida. El curs tracta de facilitar la integració d'estes persones, ensenyant-los també la cultura valenciana així com ajudar-los que es familiaritzen amb l'idioma.

La implicació ha sigut molta. Van començar 20 alumnes en el curs i, per diferents circumstàncies, han acabat 16”, ens aclarix Eloísa Rosa Martínez, regidora de benestar social. La situació de hui en dia és complicada respecte al tema de trobar treball. Si és complicat per a nosaltres, més inclús per a ells que potser els coste un poc més moure's.

Els immigrants tenen els mateixos drets que els altres habitants de Puçol, per això se'ls fa cursos d'integració. Els ampliem tots els coneixements que tenim al nostre abast perquè, una vegada per totes, puguen entrar en el món laboral”, diu Eloísa per a finalitzar el seu discurs.

Després de repartir els diplomes i donar l'enhorabona als estudiants de l'escola d'acollida, desitgen unes felices vacacions a tots i esperen veure'ls a tots al setembre.

Nosaltres també esperem que tornen el curs que ve i, sobretot, que a poc a poc es vagen integrant i que al final, si tot va bé, troben treball.

Informa: Sara Blasco

fotos_noticia

entrega-diplomas-acogida-1

 

19 Juliol 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres