Article del Partit Popular del mes de juny: “Un any treballant per als ciutadans”

Article del Partit Popular del mes de juny: “Un any treballant per als ciutadans”

Tal com contempla el Reglament de mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals tenen dret a publicar en la web municipal un article d'opinió sobre cada ple que es realitze i un altre de tema lliure cada mes. Este és el text enviat pel Partit Popular en el mes de juny, titulat “Un any treballant per als ciutadans”.

S'acaba de complir el primer any de legislatura del nostre equip de govern, un any en què hem treballat amb il·lusió i responsabilitat, per la grata labor que els ciutadans de Puçol han posat en les nostres mans.

Partint d'un pressupost que hem aconseguit rebaixar per a adaptar a les actuals circumstàncies i sense incrementar els gastos, estem duent a terme tots els projectes necessaris per a aconseguir millorar la qualitat de vida dels residents en el nostre municipi.

En este curt espai de temps, ja s'ha donat cabuda a molts punts del nostre programa, mentres s'han anat resolent problemes que han sorgit de l'esdevindre diari i s'han donat els primers passos per a altres projectes, que es realitzaran a més llarg termini.

La nostra màxima prioritat serà la creació d'ocupació i així l'hem manifestat des de la regidoria d'ocupació amb la posada en marxa del programa Puçol emprende, i incrementat l'aportació en la formació a jóvens i emprenedors.

El nostre equip de govern ha aconseguit que Puçol siga un dels pocs municipis de la comarca que no té la necessitat acollir-se al Pla de Proveïdors de l'Estat creat per a salvar als consistoris endeutats.

S'ha incorporat l'ecoparc a l'EMTRE per a disminuir els costos als ciutadans, el que suposa un estalvi de 154.000 euros anuals; a més, des de la Regidoria d'Enllumenat Públic s'ha procedit a l'apagat de fanals amb un estalvi superior als 70.000 euros anuals.

Des de Medi Ambient, s'ha posat en marxa el projecte dels horts d'oci, el condicionament de l'aula per a exposicions i cursos en La Costera, i la plantació de flora dunar en la nostra platja.

La Regidoria de Comunicació s'ha fet eco d'una reivindicació històrica al donar espai en la web municipal perquè tots els partits que van concórrer a les eleccions puguen comunicar-se amb els seus votants.

Benestar Social va firmar amb la Delegació del Govern un conveni de protecció de victimes de violència de genere amb la policia local per a una major atenció i protecció a les víctimes, s'ha creat una partida pressupostària per a recolzar les dones amenaçades per la violència de gènere i s'ha ampliat la partida de suport domiciliari a fi de cobrir les necessitats bàsiques de les persones dependents.

S'ha dut a terme la primera edició de l'Escola d'acollida que ajuda a la integració del col·lectiu immigrant, i també, dins del Programa de Dones s'ha ampliat la varietat dels cursos.

En un intent per realitzar la nostra labor amb la màxima proximitat a la població, s'han creat les regidories de Barri, que estan agilitzant la resolució de  les queixes i les propostes dels nostres veïns.

Esta és una mostra de l'extensa labor realitzada per algunes de les regidories esmentades i, donada la quantitat de projectes que s'estan duent a terme a través del nostre equip de govern, i la impossibilitat de resumir-los en un article tan concís, el pròxim mes detallarem més treballs d'altres departaments.

Ara, més que mai, continuarem esforçant-nos per complir el treball que ens ha sigut encomanat.

Un any treballant, segona part

Continuem detallant una part de la labor que hem estat duent a terme enguany, des que ens va ser encomanada en les urnes la labor de governar el poble de Puçol.

Des de la Regidoria de Sanitat, s'han firmat convenis amb Sagunt i Canet, per a unificar els tractaments contra les plagues de mosquits i així augmentar la seua eficàcia, i el consegüent estalvi de costos.

Al seu torn, s'ha dut a terme una reunificació de contractes per a desratització i desinsectació que aconseguixen també una minva en els gastos d'esta índole.

Des de la Regidoria de Comerç s'ha posat en funcionament la targeta comercial ON, targeta de fidelització de compra, per a fer arribar a tots els ciutadans, les ofertes i promocions del comerç local.

Des de parcs i Jardins, s'ha posat en marxa un pla de quatre anys per a la seua adaptació a la normativa europea, i al seu torn, l'eliminació dels mateixos que no complisquen dita normativa.

La Regidoria de Turisme i platges, ha obtingut la certificació de platja accessible, així com els importants guardons de bandera Blava, Qualitur i Q de qualitat turística, que convertix la nostra platja en un lloc privilegiat de la costa valenciana.

Des d'Agricultura s'està realitzant una campanya perquè els propietaris de parcel·les abandonades procedisquen a la neteja i condicionament de les mateixes.

L'aprovació de tres mesures tan importants per a l'agricultura local a saber: ampliar el module zero en el IRPF, exempció de pagament d'IBI rústica i sol·licitud al Ministeri d'Agricultura de crèdits bonificats per a agricultors i ramaders, ha sigut una altra de les nostres tasques, junt amb la posada en marxa del nou Consell Agrari Municipal.

La Regidoria d'Assumptes Taurins, durà a terme un curs de formació sobre normativa i primers auxilis als coordinadors de col·laboradors taurins, adaptant-se així mateix a la nova normativa de bous al carrer.

En Benestar Social, s'ha firmat un conveni anual amb l'Associació de Discapacitats (ADIS) que suposa una aportació municipal de fins a 34.000 euros, en funció dels projectes que es desenrotllen en cada un dels exercicis.

S'ha incrementat la partida de suport domiciliari a fi de cobrir les necessitats bàsiques de la vida de les persones dependents, fonamentalment les d'atenció personal (neteja matinal i higiene personal).

També l'Escola Permanent d'Adults, torna a iniciar el curs amb unes quantes aules duplicades, en una clara aposta de formació davant de l'actual situació de crisi.

Impossible, com podrà comprovar el lector, que en tan poc espai puguem donar cabuda a tota la labor que estem realitzant, però ens enorgullim de la seua confiança i seguim i seguirem realitzant-la amb les mateixes ganes del primer dia pel poble de Puçol.

Una opinió del Partit Popular

730-merche_sanchis

 

17 Juliol 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres