Des del 18 de juliol, Puçol compta amb quatre nous policies locals graduats en l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències

Des del 18 de juliol, Puçol compta amb quatre nous policies locals graduats en l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències

El complex educatiu de Cheste va ser el lloc triat per Serafín Castellano per a l'acte d'entrega de diplomes als 279 alumnes de l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) que ja són policies locals en les poblacions valencianes. Entre els graduats, quatre de Puçol: Miguel Ángel Blasco, José Luis Pradas, Jorge Zapata i Miguel Ángel Zamora.

Vicente Giménez, intendent cap de la Policia Local, José Antonio González, cap de seguretat de la urbanització Alfinach, i l'alcaldessa Merche Sanchis es van desplaçar el dimarts 10 de juliol al complex educatiu de Cheste per a assistir a l'acte oficial d'entrega de diplomes als 279 policies de la Comunitat Valenciana que s'han graduat enguany en l'IVASPE.

El conseller de governació, Serafín Castellano, va ser l'encarregat de presidir l'entrega de diplomes i en el seu discurs va destacar que “des de 1991, un total de 177.172 alumnes han passat per este institut”, destacant de tots ells “el compromís de les policies locals i dels nous agents que any rere any s'adherixen al cos per a vetlar per la seguretat dels ciutadans”.

Per al conseller, el valor afegit que aporta el cos de la Policia Local és la seua proximitat al ciutadà, ja que complixen a peu de carrer la seua tasca, i açò es reflectix en l'èxit de les seues actuacions: els més de 10.400 policies locals de la Comunitat Valenciana van realitzar el passat any un total de 2,7 milions d'actuacions.

De tots eixos grans números també participa Puçol, ja que Miguel Ángel Blasco, José Luis Pradas, Jorge Zapata i Miguel Ángel Zamora es van graduar el dia 10 i, una setmana després, concretament el dimecres 18 de juliol, realitzen la presa de possessió oficial del seu càrrec, acte que se celebra en el saló de plens de l'ajuntament.

Fins ara estaven treballant com a policies en pràctiques”, explica Vicente Giménez. “Després de la seua graduació, tenim un màxim de quinze dies perquè realitzen la presa de possessió i a partir de llavors ja portaran armes i seran funcionaris de carrera en el cos de policia”.

Per a arribar a este punt, els quatre policies locals de la 47a promoció d'escala bàsica han hagut de realitzar un curs de quatre mesos en l'acadèmia, a partir del qual van passar a ser policies interins, després dos mesos de pràctiques i, finalment, el 18 de juliol prenen oficialment possessió del seu càrrec.

Els números que hi ha citat el conseller de governació parlen per si sols de la necessitat un cos de seguretat pròxim al ciutadà, per això des de l'Ajuntament de Puçol la Policia Local és un dels temes que més tenim en compte, perquè els veïns quan tenen un problema a qui acudixen és al cos més pròxim”, assenyala l'alcaldessa Merche Sanchis. “L'entrada en vigor de la Prefectura de Policia Local i el 112 com a servici local són dos valors afegits perquè cada dia Puçol siga un poble més segur”.

Informa: Sabín

fotos_noticia

732-autoridades_y_nuevos

 

18 Juliol 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres