Setmana taurina (6): dissabte 30 de juny, Rondallera, gran aspirant al trofeu a la millor vaca de la setmana taurina

Setmana taurina (6): dissabte 30 de juny, Rondallera, gran aspirant al trofeu a la millor vaca de la setmana taurina

El dissabte 30 de juny, ple de moments emocionants, va ser el dia que va tancar la X Setmana Taurina Vila Puçol. A la nit vam poder disfrutar del desafiament entre dos de les ramaderies de més prestigi de l'actualitat: Fernando Machancoses de Cheste i Vicente Benavent de Quatreronda. La veterana vaca Valenciana, mantenint el seu nivell de sempre, va donar fi a este gran dia.

La ramaderia de Miguel Parell de Cabanes (Castelló) va ser l'elegida per a posar el punt final al concurs de ramaderies de la desena edició de la Setmana Taurina de Puçol. En línies generals va ser bona l'actuació del conjunt de bous del ramader castellonenc.

Va destacar sobre les altres la vaca de nom Rondallera, qui va treballar tots els obstacles, acudint als cites dels rodadors de torn, Mariete i Litillo de la Vall d'Uixó, i de la resta de rodadors participants. Sense cap dubte que a causa d'esta actuació, Rondallera s'ha convertit en una seriosa aspirant al trofeu com a millor vaca de la setmana taurina.

L'última nit de la X Setmana Taurina Vila de Puçol va començar amb l'embolada del bou de nom Palmero, de Miguel Parell, sent els seus emboladors els que pertanyen a la quadrilla d'Abellar d'Orella (Madrid).

Seguidament, va començar el desafiament entre dos de les ramaderies de més prestigi de l'actualitat, com són les de Fernando Machancoses de Cheste (València) i la de Vicente Benavent de Quatreronda (València), participant cada u amb cinc vaques, un bou en puntes i un altre embolat.

El bou embolat del ramader de Cheste va ser Andaloso, tenint com emboladors a la quadrilla Bou i Art de Chinchón (Madrid). El bou embolat del ramader de Quatretonda va ser Murciano i, de nou, els emboladors de la quadrilla dels madrilenys de Comenar d'Orella.

El passador final de la setmana el va posar una de les vaques mes famoses d'estos últims anys, la ja veterana i incombustible Valenciana, que una vegada més va deixar constància del per què de la fama adquirida durant la seua trajectòria.

En general va ser un dia bo que va donar fi a la Setmana Taurina de Puçol. La ramaderia castellonenca va ser l'última participant en el concurs. Ramaderies de Castelló, Cheste i València van ser les participants en este últim dia de bous. Guanyarà la vaca Rondallera el trofeu a la millor vaca de la setmana taurina?

Informa: Salvador Almenara Marsaga
Fotos: Javi Sebastiá

720-desafio-ganaderias-1_web

 

18 Juliol 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres