La Diputació de València anuncia ajudes econòmiques per a les platges amb Q de qualitat turística, entre elles Puçol

La Diputació de València anuncia ajudes econòmiques per a les platges amb Q de qualitat turística, entre elles Puçol

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, junt amb el president de Cambra València, José Vicente Morata, i el director general de l'Institut de Qualitat Turística Espanyola, Fernando Fraile, van entregar el dijous 4 de juliol els diplomes Q de qualitat turística corresponents a les 19 platges de la província certificades amb la Q de qualitat turística, entre elles la platja de Puçol, diploma que va arreplegar l'alcaldessa Merche Sanchis.

Alfonso Rus va anunciar, en un acte a què també van assistir els diputats provincials Juan José Medina, Amparo Mora i Carlota Navarro, el seu compromís de “atorgar una subvenció a cada un dels ajuntaments de litoral que compten amb la Q i així, col·laborar en el cost de la inversió que realitzen per a millorar cada any els servicis que es presten en les nostres platges i aconseguir que la província siga pionera de primera línia respecte a la resta d'Espanya”.

Per a obtindre la bandera Q de qualitat turística s'han de garantir multitud d'aspectes com a seguretat, salvament i primers auxilis, informació, neteja, manteniment d'instal·lacions, accessos, aparcaments i plans d'emergència. La inversió per a millorar cada any estos requisits és elevada, per això, des de la Diputació de València volem ajudar econòmicament als municipis, si pot ser enguany i, si nó, l'any pròxim”, va afegir el president de la Diputació de València.

A més, Rus va donar l'enhorabona als alcaldes dels municipis guardonats “pel seu constant esforç per oferir una gran qualitat als turistes i ciutadans, en les platges de la nostra província de València”.

Segons el diputat de turisme, Sanjuán, “les banderes Q ens reconeixen l'esforç i el treball conjunt i coordinat que realitzem empreses i institucions públiques per a aconseguir consolidar la província com un referent turístic, en este cas en el turisme de sol i platja, capaç de conformar un productes turístic competitiu i atraure cada any a milers de visitants i turistes”.

D'altra banda, el president de Cambra de València, José Vicente Morata, va agrair a la Diputació de València la col·laboració “que mantenim fa ja deu anys, amb l'objectiu de millorar l'atractiu turístic de la costa i de l'interior de la província i consolidar el sector turístic, un sector que manté els ingressos i genera la riquesa necessària per a mantindre la nostra estructura”.

El director general de l'ICTE, Fernando Fraile, va assenyalar que “una bandera Q significa molt de treball dels municipis, pensant en els turistes, visitants i ciutadans, ja que tots i cada un dels servicis que s'oferixen en les platges han de ser de qualitat. Per això, felicite els alcaldes i els anime a continuar treballant per millorar la qualitat de les seues platges cada any”.

La província de València compta amb un total de 19 platges certificades amb la Q de qualitat turística. Concretament, les platges certificades són la platja de Bellreguard; la platja Racó de Mar, a Canet d'en Berenguer; la platja de Daimús; la platja de Miramar; la platja de Piles; la platja de Port de Sagunt i Almardá, a Sagunt; la platja de Xeraco; la platja d'El Perelló; la platja Nord, a Gandia; la platja Nord de Pobla de Farnals; Aigüa Blanca, Aigüa Morta i Pau Pi, en Oliva; la platja de Puçol; Pinedo, el Cabanyal i la Malva-rosa, a València; i la platja de Sant Antoni, en Cullera.

Informa: Hortanoticias.com
Fotos: Eva Máñez

708-diplomas_q-1

 

14 Juliol 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres