Un grup de xiquets sahrauís arriba a Puçol amb l'esperança que la pau torne al seu país

Un grup de xiquets sahrauís arriba a Puçol amb l'esperança que la pau torne al seu país

El dimecres 11 d'abril en l'Espai Social La Barraca va tindre lloc un acte solidari: es va donar benvinguda als xiquets sahrauís que fa poc havien arribat a Puçol. Estos xicotets passaran ací els mesos de juliol i agost gràcies a l'esforç de famílies acollidores que posen el seu granit de col·laboració, fent així feliços a estos xiquets durant l'estiu.

Des dels anys 90, Puçol col·labora amb una causa de solidaritat: set famílies aproximadament acullen xiquets del Sàhara durant els mesos de juliol i agost gràcies a la comissió de Vacances en Pau, promoguda per l'ajuntament, i el treball de l'Associació per a la Solidaritat amb el Món (ASOM). Brinden l'oportunitat a estos xiquets de passar un estiu diferent, un estiu en pau i divertit. S'intenta que siguen distints sahrauís els que puguen conéixer cada estiu Espanya, per la qual cosa només vénen xiquets de 7 a 12 anys.

Enguany Muhammad El Mamun, delegat provincial de la Comunitat Valenciana; Eloísa Rosa Martínez, regidora de benestar social; Sara León, presidenta d'ASOM i Merche Sanchis, l'alcaldessa, van ser els que li van donar benvinguda a estos xiquets que passaran a Puçol l'estiu 2012.

Ens comenten que tots menys una xiqueta són repetidors d'anys anteriors, la majoria amb les mateixes famílies. Als xiquets els acompanya un monitor i moltes eixides són organitzades perquè els xicotets coneguen diferents llocs destacats a València com el jardí botànic i les Corts Valencianes. Algunes de les activitats plantejades es proposa junt amb altres xiquets de València i totes elles estan enfocades a fer-los passar una estada agradable.

Muhammad El Mamun va donar un bonic discurs inicial en què es mostrava molt agraït que les famílies, a pesar de la crisi per la qual estem passant, es decidisquen a acollir xiquets sahrauís. L'esforç que fan estes famílies, és un símbol en què es demostra la solidaritat. “Quan els preguntem als xiquets, diuen que tenen dos famílies: una en el Sàhara i una altra a Espanya”.

Ara més que mai són imprescindibles els projectes de cooperació. Els xiquets i xiquetes del Sàhara ens necessiten durant tot l'any. Mamun ens deia que “els xiquets vénen amb esperança en el futur, que la pau torne al seu país”. Després del discurs comentaven que els xiquets estan molt contents amb les seues famílies, a la qual cosa l'alcaldessa Merche Sanchis va respondre que “l'ajuntament també està encantat d'acollir-los”.

Cal tindre'l clar: en la mesura que siga possible, nosaltres tenim sort d'haver nascut a Espanya. Tot el món té dret a la igualtat, a ser tractats de la mateixa manera. Per tant, és el moment de posar-lo en pràctica. Sé solidari, col·labora amb les persones que més el necessiten. “Agraïm el gran paper i l'esforç de les famílies acollidores”, finalitza l'alcaldessa.

A l'estar amb una de les xiquetes sahrauís, es pot, de mirar-la, el feliç que està. Un somriure roman dibuixada en el seu rostre en tot moment. És el quart any que ve a Espanya i diu que té molts amics i que s'ho passa molt bé.

Tant de bo que cada vegada les famílies estiguen més implicades i que no sols esta xiqueta amb què hem parlat, sinó que molts més xiquets del Sàhara puguen tindre esta oportunitat i que, a poc a poc, gràcies a les nostres xicotetes contribucions, les coses vagen millorant en el seu país.

Informa i fotos: Sara Blasco

fotos_noticia

735-recepcion-saharauis-4


13 Juliol 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres