Setmana taurina (6): divendres 29 de juny, extraordinària actuació de la vaca Brasileña

Setmana taurina (6): divendres 29 de juny, extraordinària actuació de la vaca Brasileña

El divendres 29 de juny va ser el torn de la ramaderia dels germans Margalef d'Amposta (Tarragona), triomfadora de les dos últimes edicions del concurs de ramaderies de la Setmana Taurina de la Vila de Puçol. La vaca Loca, el bou Clavelito i la vaca Brasilera van ser alguns dels participants d'este dia.

En esta ocasió, a pesar de no aconseguir el nivell d'anys anteriors, tampoc va defraudar els molts partidaris amb què compta a Puçol esta ramaderia catalana pel que, segons la puntuació aconseguida, és segura la seua participació en la pròxima edició de la nostra setmana taurina. A falta d'una ramaderia a participar, de moment germans Margalef està col·locada en el segon lloc de les ramaderies que ja han actuat en el concurs.

Destacar una vegada més a la vaca de nom Loca, que va tindre, com en ella és habitual, una bona actuació (un poc per damunt de la resta de caps propietat d'estos ramaders catalans). En esta ocasió El Guarda i Emiliano d'Onda van ser els rodadors.

Amb una gran afluència de públic, l'espectacle nocturn va començar amb l'embolada del bou Clavelito (propietat dels germans Margalef) per part de la quadrilla de Llíria

Els germans Margalef eren propietaris de les caps que van soltar a continuació, inclòs el bou de nom Chapinta, que va ser embolat per la quadrilla de Ximo i Xato, sent el mateix Mario Xato el tallador de la corda. Dir que este bou estava patrocinat per la penya Els Primeres per a celebrar, a més de la setmana taurina, el desé aniversari de la seua fundació.

Tot seguit va ser la ramaderia El Puntual, la participant en esta vetlada taurina, amb un dels plats forts d'esta setmana: l'actuació de la vaca de nom Brasileña.

Esta brava vaca, després de la seua extraordinària actuació amb pujada als obstacles inclosa, va veure com s'acostava pel centre de la plaça el seu propietari, Ricardo Martínez, a pit descobert (com sol dir-se) sense cap element intimidatori en les seues mans.

Este noble animal, que moments abans hi havia envestit amb força a tot el que gosava acostar-se a ella, va veure com el seu amo, amb la mà, la conduïa als corrals de la plaça com si es tractara d'un dòcil corderet.

En definitiva, un cas insòlit que va fer les delícies del nombrós públic assistent i que així ho va manifestar amb una tancada ovació a este extraordinari animal en el moment de ser tancat.

A més de Brasileña, també van ser soltades altres caps de la ramaderia El Puntual, inclòs el bou embolat Trabajoso, soltat pels emboladors de Benissanó.

Com a colofó a esta penúltima nit de la setmana taurina, es van soltar unes caps del ramader local Jaume Bosch Saliner.

Informa: Salvador Almenara
Fotos: Javi Sebastiá

719-29_junio-javi-2

 

13 Juliol 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres