Després d'un sorteig obert al públic, els vint-i-un horts d'oci en La Costera ja tenen amo

Després d'un sorteig obert al públic, els vint-i-un horts d'oci en La Costera ja tenen amo

El dimarts 10 de juliol, en el saló de plens de l'ajuntament es va realitzar el sorteig dels díhuit horts d'oci disponibles per als veïns de la població que prèviament s'havien inscrit. Junt amb ells, tres associacions de la població també començaran a treballar el seu hort en el Paratge Natural Municipal La Costera a partir de la segona quinzena de juliol.

La primera informació sobre els horts d'oci va sorgir en el mes de febrer: va ser un tanteig per a conéixer quants veïns i associacions podrien estar interessades a cultivar el seu propi hort en La Costanera. Paral·lelament, es van començar les obres d'adaptació d'una zona del paratge natural que fa anys s'havia destinat a hivernacles, encara que en l'actualitat ja estan abandonats.

Després de les obres d'infraestructura i la divisió del terreny disponible, es van obtindre 21 parcel·les, per la qual cosa es va invitar als preinscrits que presentaren la documentació corresponent per a accedir als horts d'oci posats en marxa per l'ajuntament.

Inicialment vam tindre seixanta sol·licituds a títol particular, a més de les tres associacions a què se'ls ha adjudicat directament el seu hort”, explica Salvador Àvila, regidor de medi ambient. “Després del període de presentació de documentació, han sigut vint-i-quatre les que han complit tots els requisits, com queden díhuit horts disponibles hem hagut de fer un sorteig obert a tots els interessats per a adjudicar les parcel·les”.

I eixe sorteig va ser el dimarts 10, al migdia, en el saló de plens, a penes amb la presència de cinc interessats, encara que també la televisió i la web local van acudir per a difondre la llista d'agraciats, que podeu consultar en el PDF adjunt.

Durant la tercera setmana de juliol, els vint-i-un agraciats amb l'hort d'oci es reuniran amb el tècnic de Sembra en Saó, l'entitat que es va a encarregar de l'assessorament i la gestió del projecte. Després de les primeres nocions, tant les associacions com els particulars ja assistiran a l'última fase d'adequació dels horts: la creació de cavallons i instal·lació del reg per goteig.

Acció Ecologista-Agró, la Plataforma 14 d'abril, l'associació d'immigrants Asimun i díhuit veïns de Puçol ja tenen el seu propi espai per a cultivar plantes aromàtiques, hortalisses i inclús fruiters. Només una prohibició estricta: no a les espècies exòtiques i invasores.

Informa: Sabín

logo_pdf Acta del sorteig dels horts d'oci

729-sorteo-huertos-5

 

13 Juliol 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres