Què opinen els becaris de Puçol després de la seua primera setmana de treball?

Què opinen els becaris de Puçol després de la seua primera setmana de treball?

Els becaris de Puçol porten una setmana, cada un amb el seu respectiu treball. Alguns estaran un mes, altres dos… però, quina idea tenen de moment del treball? Els està agradant? Per a persones com Raquel, que estan en el seu primer any de carrera, adquirir experiència és fonamental i altres, com Ana, ja han acabat i començar a submergir-se en el món laboral gràcies a una beca és una gran oportunitat.

Els becaris de La Dipu te Beca després d'una setmana en el treball, s'hauran cansat ja del que avorreix i del pesat que es el dia a dia laboral? No ho crec. A la majoria de jóvens, veient la situació que els acosta, allò que més els interesa és adquirir experiència per a així tindre més possibilitats de trobar treball quan acaben la seua carrera o curs de formació professional.

Ana Motos, llicenciada en Comunicació Audiovisual i becària actualment ens informa: “En el departament de comunicació hi ha prou coses que fer; jo ara estic encarregada del disseny i m'està agradant molt. Esta experiència completa la formació que he adquirit fins ara”.

Ana treballa amb Sara. Porten ja una setmana i, si tot va bé, estaran fins a final d'agost. Sara ens aclarix “Jo ara estic encarregada de la redacció, però en el mes d'agost serà Ana la que escriga i jo la que dissenye. Crec que és important provar-ho tot”.

Marta Gimeno, que està estudiant Psicopedagogia, és becària de l'àrea de festes i joventut. El seu horari és de 9 a 2 i s'encarrega de veure el que fa falta en cada acte festiu. “Per exemple, si hi ha discomòbil cal veure el que és necessari. Policies fan falta quasi sempre”. Segons ella, com és la primera setmana i inclús no són festes s'està bé, sense aclaparaments.

Sarabel Maqueda i Bea Sanchis, estudiants de grau mitjà de gestió administrativa, estan treballant en l'ajuntament. S'encarreguen de rebre cridades,  atendre la gent, donar cites, controlar l'entrada i eixida de documents… Al preguntar-li a Sarabel sobre l'experiència en la seua primera setmana ens diu contenta “Està molt bé. Al treballar de 8 a 13 hores eixim prompte i ens dóna temps a la vesprada a fer el que vullguem”. Les dos coincidixen que el pitjor de tot és matinar, però així després poden disfrutar de temps lliure.

L'Associació de Discapacitats de Puçol (ADIS) també compta amb una becària: Raquel Salvador. Ella és estudiant de Psicologia i mai abans havia treballat, ni disfrutat d'una beca. Li van donar l'opció de treballar en ADIS o en l'Escola d'estiu, però sempre li cridat el fet d'estar amb xiquets discapacitats.

Al preguntar-li com se sent a l'estar amb ells ens diu: “Al principi em tallava un poc i no sabia molt com tractar els xiquets però ara quan comencen a cantar jo sóc la que cante més alt”. Segons ens informa, ella és la xicoteta de la família i no esta acostumada a tractar amb els xiquets. “És una experiència bonica i que estigues al seu costat, per a ells és prou”.

La beca per a treballar en ADIS dura només un mes però Raquel ens confessa que li agradaria que fóren dos. “Els xiquets de seguida noten el meu estat d'ànim: si estic contenta o agoviada per a ells canvia molt. Açò em va a ajudar per a controlar la meua paciència i estrés”.

Pel que hem pogut comprovar al preguntar a Ana, Sara, Sarabel, Bea i Raquel, generalment, pareixen contentes amb la seua primera setmana de treball. El que està clar és que és una oportunitat molt positiva: treballen només al matí, aprenen, adquirixen experiència i, a més, guanyen un poc de diners. Tornarem a preguntar-los a finals d'agost, a veure si pensen el mateix.

Informa: Sara Blasco

fotos_noticia

703-becarias-dipu-5

 

12 Juliol 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres