Setmana taurina (5): 28 de juny, atractiu desafiament entre vaques i bous d'Alacant i Terol

Setmana taurina (5): 28 de juny, atractiu desafiament entre vaques i bous d'Alacant i Terol

L'actuació del bou Caminador va ser la més destacada en esta vesprada. Les ramaderies d'El Paiportero d'Ondara (Alacant) i la d'Els Xatos de La Pobla de Valverde (Terol) van ser les que es van enfrontar en l'habitual desafiament nocturn. I emboladors d'Art va ser un destacat participant en l'embolada d'algun dels bous de la vetlada del 28 de juny.

Tampoc les caps del ramader d'Almenara, Jaume Doménech, van aconseguir emocionar el públic assistent la vesprada del dijous 28 de juny en el recinte on té lloc el concurs de ramaderies dins de la X Setmana Taurina de la Vila de Puçol.

Per tant, poc van poder fer retalladors de la talla de Chipu i Majete, entre altres, davant de l'escàs joc oferit per part dels animals del ramader castellonenc. Únicament l'actuació del bou anomenat Caminador va destacar un poc per damunt de la resta de caps exhibides.

A la nit es va començar amb l'embolada del bou de nom Torcido, de Doménech, a qui li va tallar la corda l'aficionat madrileny Fardacho, després de ser embolat per Emboladors de l'Art.

A continuació, va començar l'habitual desafiament de cada nit, esta vegada entre les ramaderies d'El Paiportero d'Ondara (Alacant) i la d'Els Xatos de la Pobla de Valverde (Terol).

Per cert que el ramader alacantí va donar la nota positiva de la setmana a l'oferir-nos dos de les seues vaques, el millor de ho vist fins al moment, concretament les soltades en primer i segon lloc, Charrita i Palmera, respectivament. El bou embolat pertanyent a esta ramaderia va ser Capuchino, també embolat per Emboladors de l'Art, sent Javi, d'Algar, el tallador de la corda.

També la ramaderia dels Xatos va participar en este desafiament amb quatre vaques, un jònec en puntes i l'embolada del bou Naranjito, embolat així mateix per Emboladors de l'Art, sent per esta vegada el tallador de la corda Emilio, de Bétera.

En línies generals va ser bona l'actuació de les caps propietat d'estos ramaders aragonesos.

Informa: Salvador Almenara Marsaga 
Fotos: Javi Sebastiá

718-jueves_28-javi-1


10 Juliol 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres