Lola Johnson entrega la bandera Qualitur als municipis que fomenten el turisme valencià, entre ells Puçol

Lola Johnson entrega la bandera Qualitur als municipis que fomenten el turisme valencià, entre ells Puçol

La consellera de turisme Lola Johnson va ser l'encarregada d'entregar la bandera Qualitur als 41 municipis de la Comunitat Valenciana les platges de la qual han obtingut este estiu el certificat autonòmic que garantix la qualitat del servici que presten. L'alcaldessa Merche Sanchis i el regidor Salvador Àvila van ser els encarregats d'arreplegar la de Puçol.

Dijous 5 de juliol, Centre de Turisme castellonenc, un lloc emblemàtic del Grau situat junt amb el Planetari de Castelló: al migdia es concentren en el modern local els representants dels 41 municipis d'Alacant, Castelló i València que han acudit a l'entrega de la bandera Qualitur, l'emblema creat per la Generalitat Valenciana per a distingir les poblacions les platges de les quals contribuïxen a millorar la imatge turística de la comunitat.

L'alcaldessa Merche Sanchis i el regidor responsable de la platja, Salvador Àvila, acudixen a un reconeixement que ja s'ha convertit en una cosa habitual este estiu: a finals de maig l'alcaldessa rebia la Q de qualitat turística de mans del ministre José Manuel Sòria a Madrid; al juny ambdós arreplegaven la bandera Blava de mans del president autonòmic Alberto Fabra; i al començament de juliol és Lola Johnson, la consellera de turisme, la que novament reunix als dos per a la bandera Qualitur, una nova distinció a la platja de Puçol.

La bandera Blava s'atorga per un organisme internacional independent, que s'ocupa sobretot d'analitzar la qualitat de l'aigua, de l'arena i una gestió respectuosa amb el medi ambient, mentres que tant la Q de qualitat turística com la Qualitur tenen en compte els servicis globals que oferix la platja, a més de la gestió mediambiental i la qualitat de l'aigua i l'arena”, explica Merche Sanchis. “En tot cas, són tres distincions que garantixen el que repetim contínuament, que tenim una platja de bandera”.

Després d'un acte sobri i ràpid, en el que cada alcalde o regidor puja a arreplegar la seua bandera Qualitur de mans de la consellera, amb la corresponent foto per a la història, és l'alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, el que es dirigix als presents recordant que “esta bandera és sinònim de qualitat, confiança i professionalitat, ja que és un guardó a l'esforç que feu dia a dia per a mantindre unes platges de qualitat”.

Abans de procedir a l'hissat simbòlic de la bandera Qualitur en el Grau de Castelló, Lola Johnson subratlla la importància d'este compromís de tots els valencians per mantindre l'excel·lència de les nostres platges, “un compromís amb el nostre territori, perquè som nosaltres els primers usuaris de les nostres platges”.

En la seua dilatada intervenció, la consellera té paraules d'elogi per a tots aquells municipis que fan de l'excel·lència la seua bandera i que aposten per unes platges turístiques, accessibles i gaudibles: “cada un de vosaltres, dels municipis turístics, és la nostra bandera en la resta del món”.

Una foto de família amb tots els municipis i un àgape posen punt final a una jornada destinada a reconéixer l'esforç de tots els municipis valencians que amb el seu treball diari contribuïxen a augmentar el turisme a la Comunitat Valenciana, especialment en les seues platges.

Informa: Sabín

fotos_noticia

710-entrega-qualitur-7

 

09 Juliol 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres