Setmana taurina (4): dimecres 27 de juny, La Roja se suma a la celebració taurina

Setmana taurina (4): dimecres 27 de juny, La Roja se suma a la celebració taurina

Nervis, emoció i eufòria van ser ingredients afegits al sopar que separà la sessió taurina de la vesprada de la de la nit. Açò es va deure al triomf de La Roja en semifinals. Asustadiza i Duquesa van ser dos de les vaques protagonistes de la vesprada i, a la nit, la quadrilla de José Comes va embolar a Caramelo i a Saguntino.

Ni tan sols la ramaderia, La Paloma de Xaló (Alacant), va aconseguir amb la seua actuació el nivell esperat. Sense cap dubte, esta ramaderia alacantina era un dels plats forts d'esta desena edició del concurs de ramaderies de la setmana taurina de Puçol, segons actuacions anteriors en el nostre poble i vist les actuacions en esta temporada en altres poblacions de la Comunitat Valenciana.

Del to regular mostrat per les huit caps torejats, van destacar per damunt dels altres, la vaca ja veterana de nom Asustadiza i la protagonista de l'únic esglai de la vesprada: Duquesa. Els rodadors per a esta ocasió van ser Glandu i El Gamba.

Dir que per esta vegada no es va produir l'habitual descans a la mitat de l'espectacle ja que l'interés estava en el partit de semifinals del campionat d'Europa entre Espanya i Portugal. Nervis, emoció i eufòria final van ser ingredients afegits en el tradicional sopar que servix de separació entre l'espectacle taurí de la vesprada i el de la nit.

Gràcies a les gestions realitzades a última hora, es va instal·lar per part de l'Ajuntament de Puçol una pantalla gegant on es va poder contemplar el triomf de La Roja sobre Portugal mentres els penyers donaven bon compte del sopar de rigor encara que amb un poc de patiment.

Després de l'espectacle futbolístic, la nit en el taurí va continuar amb l'embolada del bou; Listillo, de La Paloma, el qual va ser embolat per la quadrilla del Sorni de Vinalesa. Com a nota anecdòtica; el tallador de la corda, José Luis Guzmán, va ser l'integrant d'esta quadrilla d'emboladors i esta va ser la seua tallada número 782.

La nit va continuar amb un especial del ramader local Jaume Bosch Saliner, amb la solta de diverses vaques i bous de puntes i les embolades dels bous Caramelo i Saguntino, embolats ambdós per la quadrilla de José Comes, sent José Espill el tallador de les dos cordes.

Bona va ser l'actuació dels pupils d'El Saliner, destacant uns més que altres, inclús amb pujades als aparells i obstacles. Destacar també la bona actuació de Jaumet Bosch, fill del ramader, i Pedrete.

Informa: Salvador Almenara Marsaga
Fotos: Javi Sebastià

678-mircoles_27-javi-2


09 Juliol 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres