Opinió del Bloc del ple del 25 de juny: “Aprovada la moció del Bloc per a recolzar la regulació de la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social”

Opinió del Bloc del ple del 25 de juny: “Aprovada la moció del Bloc per a recolzar la regulació de la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social”

Tal com contempla el Reglament de mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals tenen dret a publicar en la web municipal un article d'opinió sobre cada ple que es realitze i un altre de tema lliure cada mes. Este és el text enviat pel Bloc sobre el ple del 25 de juny, titulat “Aprovada la moció del Bloc-Coalició Compromís per a recolzar la regulació de la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social”.

En el ple celebrat dilluns passat, dia 25 de juny, en l'Ajuntament de Puçol, es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics la moció presentada pel BLOC-Coalició Compromís per la qual l'ajuntament es compromet a donar tot el suport constitucional perquè prospere la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que regule la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i la creació d'un reglament de lloguer social impulsada pels sindicats CCOO, UGT, Plataforma d'afectats per la Hipoteca, confederacions Veïnals de Catalunya i Observatori DTE perquè esta siga debatuda en el Congrés dels Diputats de Madrid.

Esta ILP té com a finalitat regular la dació en pagament amb caràcter retroactiu, obtindre una moratòria immediata dels desnonaments i la reconversió de les hipoteques en lloguer social, com a mesura de mínims destinada a garantir el dret a la vivenda de les persones afectades per execucions hipotecàries i facilitar el procés d'arreplega de firmes de les persones i entitats del municipi.

Segons el regidor Enric Esteve “en el BLOC-Coalició Compromís considerem inadmissible i totalment injust que, en un estat social i democràtic de dret, que arreplega el dret a una vivenda digna i adequada, tal com disposa la Constitució, totes les conseqüències de la crisi recaiguen sobre la part més vulnerable del contracte hipotecari. No podem tolerar en cap concepte que es rescaten a les entitats financeres i no a les persones. Els polítics hem de defendre els interessos de les persones, no d'uns quants especuladors”.

Una opinió del Bloc – Coalició Compromís 

671-enric-esteve-2

 

06 Juliol 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres