Article d'Esquerra Unida del mes de juny: “L'IBI ja està ací, quina pena ser ateu”

Article d'Esquerra Unida del mes de juny: “L'IBI ja està ací, quina pena ser ateu”

El ple del 26 de març del 2012 va modificar el Reglament de Mitjans de Comunicació Local, aprovat en 2008, per a permetre la publicació d'un article mensual en la web municipal als partits polítics que es van presentar a les eleccions municipals i no van aconseguir representació en l'ajuntament. Este és el text d'Esquerra Unida del mes de juny, titulat “L'IBI ja està ací, quina pena ser ateu”.

L'altre dia va arribar a casa —una casa que tinc sense anime de lucre— l'IBI 606,87 € bruts, gràcies a què el tinc domiciliat es queda en 576,53 €. Me'n vaig a treballar i allí m'esperava un altre a nom de mon pare, un jubilat que cobra de pensió 735 € al mes i l'import del qual era de 901,83 € —amb la bonificació 856,74 €— i així en totes les cases del poble.

Bo, en totes menys en la casa del senyor, no sé bé quin senyor serà eixe però ha de ser una eminència, perquè ell no paga IBI: ni ell ni la seua competència de l'orient, tampoc els testimonis de no sé qui, supose. Anem que ser ateu esta penat.

Tampoc vull oblidar-me dels partits polítics que tampoc paguem: quina cara més dura demanar que paguen els altres quan tu no pagues!

Doncs bé, sé que és tirar pedres a la nostra teulada, però en el nostre partit pensem que hem de pagar tots o cap. No se'ns pot acusar de voler que siga l'Església la que pague l'IBI perquè volem que pague tot el món.

A més, va ser l'ajuntament de Zamora el primer a reclamar este impost per a l'Església i endevinen què partit mana a Zamora: sí, és el PP. Per tant el meu partit només fa que adherir-se a la seua idea, total només han de destinar una part d'això de la declaració de la renda per a pagar l'IBI o passar el cistellet amb més ànsia, perquè crec que Cáritas ja la subvenciona el nostre ajuntament, o siga nosaltres, siguem ateus o musulmans.

Ara  que vos he llevat una de les raons per les quals el PP defén a l'Església, què m'aneu a dir, que Cáritas fa una encomiable tasca consistent a donar de menjar a la gent que queda fora del sistema capitalista a penes començar? Això s'anomena llavar la meua consciència amb caritat per al pobre, a més crec que el local també el cedim tots, per la qual cosa Cáritas no pagaria IBI en la nostra localitat.

Espere que eixe Déu que pregona la igualtat de tots estenga amb l'exemple i comence a assemblar-se més als altres, pagant el que deu amb caràcter retroactiu almenys els últims 5 anys, com fem tots quan devem alguna cosa a Hisenda o a qualsevol administració.

A més, no creiem en la caritat sinó en un món sense fam ni pobresa, això és el que s'ha de procurar, l'eradicació de la pobresa, perquè no tinguem eixe càrrec de consciència que ens fa muntar embolics en forma de ONG o altres tipus d'associacions de beneficència on llavar les nostres malparades consciències. En això el sistema capitalista tara; bo, no falla, és així i punt.

Canvi de terç: 13 de juny del 2012, Setmana de cine taurí i futbol, molt nacional. Per a açò sí que hi ha subvenció? Bé per a açò i per a tota la resta. Setmana? Tres capvespres i poca gent, almenys el dia de la inauguració. En la foto conte tretze assistents, dos regidors i un “sense gidor” i, el mas sagnant, dos menors veient cine per a adults… no, perdó, només el futbol i per a fer embalum, després de la foto a dormir.

No entenem que per a esta pantomima de festival de cine hi haja un diners, siga el que siga, i per a la setmana republicana res de res: el govern municipal hauria de ser mes imparcial en segons quins temes i més just amb els que treballen de manera altruista, per amor a l'art i la cultura o, en tot cas, retire tota subvenció deficitària, perquè les comparacions són odioses: el teatre de la Casa de Cultura no ha estat tan ple des de fa molts anys, segons m'han contat fa poc hi havia més gent dalt de l'escenari que en el pati de butaques. Continuarem recolzant la cultura amb diners o sense diners, només volguérem que tot el món treballara en les mateixes condicions.

Confirmat el fracàs de la Setmana de cine taurí pel mateix regidor d'assumptes taurins, parlarem d'un tema que afecta moltes zones de la població: la colònia de gats dels carrers alimentats pels ciutadans. Estant estos en el seu dret i no podent evitar la colònia, sí que podem esterilitzar les femelles per a tindre un control sobre el creixement de la dita colònia.

Doncs bé a arribat a les nostres oïdes que els retalls de l'equip de govern han arribat a esta associació protectora d'animals, en el que concernix a l'esterilització de les femelles, que podran continuar procreant amb el consegüent augment de la colònia de gats i les molèsties que açò causes en parcs, jardins i vies publiques.

Només esperem que siga un error i que el PP ens d'una resposta en el cas que els nostres informadors no conten la veritat, perquè la colònia de felins domesticats no cause molèsties a la resta de ciutadans.

Què bons són els germans del PP, què bons són que ens porten d'excursió, d'excursió a l'EMTRE per a justificar la pujada de la TAMER fins a un 150% més o menys, segons els casos. Ara veuran vostés que es fa amb el seu fem, com si això justificara també el frau dels anteriors gestors —que, com els actuals, són del PP—, igual que reciclen el nostre fem reciclen els nostres diners, passa per ací i després desapareix en les xarxes d'un cementeri de fem: del fem fan desenes de coses, dels diners res se sap de moment. Sense preguntes i sense respostes.

Una visita guiada on el guia t'ensenya les excel·lències del reciclatge de materials de rebuig. Tenim entés que no tot es recicla: fa unes setmanes va passar o va haver de passar un xiquet per les cintes de selecció, un xiquet assassinat de 3 anyets que ningú va veure, posant al descobert que no tot el fem passa un control de reciclatge i va directament a l'abocador.

Ara és tard per a gestionar bé el que abans no es va saber gestionar, però mentres el PP intentarà reciclar tota la merda que tenen amagada per a tornar a enganyar al poble valencià, que pel que s'ha vist es deixa enlluernar per coses que paguem i pagarem tots, perquè el PP ens ha hipotecat per a tota la vida.

Ens despedim no sense abans agrair a Manel Alonso la invitació a la presentació del seu últim llibre, ja que el nostre col·lectiu sempre estarà recolzant els actes culturals de la nostra població.

Fins al mes que ve i gràcies per la vostra atenció.

Una opinió d'Esquerra Unida


06 Juliol 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres