Este estiu beu més aigua que mai, per a no deshidratar-te i per ajudar amb els taps a Tomás Esteve

Este estiu beu més aigua que mai, per a no deshidratar-te i per ajudar amb els taps a Tomás Esteve

Va començar tot en 2010. A hores d'ara, Mari Paz Esteve, seguix movent-se perquè el seu fill Tomás, amb paràlisi cerebral, puga acabar el seu tractament en Philadelphia: és l'única alternativa per a la seua malaltia degenerativa, però cada viatge semestral costa 6.000 euros. L'arreplega de taps solidaris i un mercat ambulant benèfic en la platja són les noves propostes.

Tomás Esteve és un xiquet de Puçol que a hores d'ara té sis anys i mig. Va nàixer perfectament però al poc de temps va presentar una infecció vírica. Este virus havia atacat al cervell, la qual cosa li va provocar una paràlisi cerebral.

Poc de temps més tard, li van aconsellar a Mari Paz Esteve que començara el tractament del xiquet en Philadelphia ja que a Espanya no hi havia cap cura per a dita malaltia. Va ser a Itàlia on va començar un curs per a controlar la situació. Famílies espanyoles que es trobaven allí li van animar perquè fera esdeveniments i així recaptar fons.

Dos noves propostes per a ajudar Tomás a superar la paràlisi cerebral: l'arreplega de taps en la platja, el mercat i el poliesportiu; i el mercat ambulant solidari en la platja

Va ser una família sevillana la que li va aconsellar que es moguera pel seu poble per a aconseguir ajuda per part dels seus veïns. Al principi van ser estos els que de forma altruïsta van ajudar Tomás i després van sorgir noves propostes i idees tant per part d'amics com per persones desconegudes. “Quan la gent s'assabenta, s'entrega moltíssim” assegura Mari Paz molt feliç per tota l'ajuda que està rebent.

En 2010 va ser la seua primera visita a Philadelphia. 6000 euros són necesaris per a cada viatge, de moment du tres viatges realitzats. La pròxima visita serà a l'Octubre, que coincidix amb l'aniversari del xicotet. Cuida ella sola del fill pel que si no fóra gràcies al finançament per part dels altres, li resultaria impossible que Tomás fóra cada vegada a millor.

A hores d'ara ja s'han fet varis sopars per a recaptar fons, un betlem i  un partit de pàdel benèfics, diversos mercats… i no sols Puçol, sinó també Paterna, El Puig, Xirivella i Palma de Mallorca, entre altres, col·laboren amb Tomás. “Estic molt contenta i agraïda a tot el món, en especial a les meues amigues que estan donant-ho tot pel meu fill” comenta emocionada la mare de Tomás.

L'empresa Magma s'encarrega del reciclatge dels taps. Des del dimecres 4 de juliol, han distribuït a Puçol contenidors d'arreplega benèfica de taps. Els punts on estan situats són: l'Espai Voramar en la platja, el Poliesportiu Municipal i el Mercat Municipal. En altres poblacions ja han aconseguit omplir 5 depòsits. A la família els paguen 260 € per cada tona.

La campanya estarà dos mesos en estos espais i al setembre es traslladarà als col·legis públics del municipi de Puçol: Bisbe Hervás, La Milotxa, Jaume I i Lluis Vives. Aquesta serà una bona oportunitat per a arreplegar un gran nombre de taps ja que a l'hora de l'esmorzar, es concentren molts xiquets que podran tirar estos taps i ajudar així a Tomás. A veure quants contenidors aconseguim omplir nosaltres!

D'altra banda, la campanya continua. El pròxim 21 de juliol tindrà lloc en la platja de Puçol de 12 a 24 hores el 4t mercat solidari per a ajudar Tomás Esteve. Inma Bosch, amiga de Mari Paz, és la que va començar amb la idea del mercat benèfic. A causa del gran èxit en anys anteriors, el dissabte 21 de juliol tindrà lloc un quart. Esperem que siga igual d'efectiu que l'anterior.

Sopars, gales, actuacions, carreres de radiocontrol, partits de pàdel, mercats ambulants benèfics… A Puçol, en El Puig, a Estivella, a Paterna, a Mallorca. Tot açò per una mateixa causa: ajudar Tomás Esteve, un xiquet de sis anys amb paràlisi cerebral. Per a tu només és un xicotet esforç, per a Mari Paz i per a Tomás una gran il·lusió.

Este estiu beu més aigua que mai, no sols per a no deshidratar-te, sinó també per a destinar els taps de les botelles a ajudar Tomás Esteve.

Si tens alguna proposta, si vols comunicar-te amb Mari Paz o ajudar-la, pots contactar amb Tomás i sa mare a través del telèfon mòbil, email o Facebook:

Telèfon: 659 951 968 
Email: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  
Facebook: Tomás F. Esteve

Informa: Sara Blasco

697-tapones_tomas


05 Juliol 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres