El xicotet incendi en el Picaio el 29 de juny és només una advertència: continuem estant en nivell 3, prohibit encendre foc

El xicotet incendi en el Picaio el 29 de juny és només una advertència: continuem estant en nivell 3, prohibit encendre foc

Poc després de l'1 de la matinada, en la nit del dijous 28 al divendres 29 de juny, es va declarar un xicotet incendi al peu dels repetidors situats en la cima del la Monte Picaio. La ràpida intervenció del 112 va evitar majors problemes, però les autoritats recorden: ens trobem en el nivell 3, és a dir, risc extrem d'incendis, per la qual cosa cal extremar les mesures de precaució.

Segons el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE), durant els últims dies de juny i de conformitat amb els nivells de preemergència (PREVIFOC) ens trobem en nivell 3 (risc extrem d'incendi). Açò significa que es prohibix encendre qualsevol tipus de foc, inclús estant controlat.

Respecte a l'incident nocturn, l'informe de la Policia Local de Puçol indica que “un xicotet incendi ha ocorregut durant la matinada del dijous al divendres, en el terme municipal de Sagunt, en la zona de les antenes situades en Monte Picaio. Han acudit diverses dotacions del parc de bombers de La Pobla de Farnals i una unitat lleugera de bomba de Sagunt, procedint a la seua extinció. La patrulla va finalitzar a les 02.45 hores, romanent en la zona una dotació de bombers per a refrescar el terreny. L'extensió de massa forestal ha sigut mínima, a penes 40 metres quadrats de matolls”.

La ràpida intervenció del 112 es va produir gràcies a què un grup de Protecció Civil que tornava dels festejos de la Setmana Taurina va detectar un focus anormal de llum en la part superior del Picaio. Van ser estos voluntaris els que van donar el primer avís a la Policia Local i al 112.

En a penes uns minuts es van desplaçar al lloc efectius de la Policia Local, per a fer la recepció i acompanyament dels bombers fins a la zona afectada, on també van comptar amb el suport de les brigades forestals. En menys de dos hores el problema va estar resolt.

Esta vegada hi ha hagut sort, perquè va coincidir que els que estàvem de guàrdia per la Setmana Taurina vam detectar un possible incendi i vam avisar al 112”, assenyala Rubén Hernandis, un dels voluntaris de Protecció Civil de Puçol. “Però estem en nivell 3 i cal evitar qualsevol tipus de foc, per molt controlat que pensem que està. Totalment prohibit fer foc, perquè el risc és màxim i protegir el nostre entorn i inclús la nostra població és tasca de tots”.

Són jóvens, voluntaris, estan per a ajudar, se'ls pot veure sobretot en grans esdeveniments esportius i taurins, però no sols estan per a “disfrutar de la festa”, el seu és col·laborar amb tots. I en dies com els que s'esperen per a finals de juny, la col·laboració és molt senzilla: no encengues foc baix cap circumstància.

Informa: Sabín

 

29 Juny 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres