Exitosa presentació de “Quadern dels torsimanys” / “Cuaderno de los trujimanes” a Puçol

Exitosa presentació de “Quadern dels torsimanys” / “Cuaderno de los trujimanes” a Puçol

Més d’un centenar de persones es van donar cita el passat 15 de juny a Destil·leries Pla de Puçol per tal d’assistir a la presentació d’una nova antologia poètica de Manel Alonso i Català, Quadern dels torsimanys/Cuaderno de los trujimanes, que inclou una tria dels seus millors poemes escrits entre l’any 2002 i el 2012, amb una traducció al castellà a càrrec de díhuit poetes i professors.

L’acte, que estava organitzat pel col·lectiu L’Andana, amics del patrimoni i la cultura popular, va estar dividir en dues parts. En la primera van intervindre Antoni Martínez, editor i poeta, qui va destacar alguns aspectes de la personalitat i l’obra d’Alonso; i Xavi Sarrià, escriptor i cantant del grup Obrint Pas, que va reflexionar sobre les diverses tasques que realitza el poeta de Puçol dins del món cultural.

En la segona part van intervindre diversos rapsodes i músics. Els primers van llegir en diferents idiomes els poemes inclosos en l’antologia i els segons van interpretar en directe les seues cançons sobre poemes d’Alonso. Entre els cantants que van participar hi havia Garri, Lluís Vicent, Gent del desert, Carles Pastor, Rafael Estrada, Juanen i Rubén Durà.

L’acte es va tancar amb un vi d’honor i la signatura d’exemplars de la mà de l’autor.

Destil·leries Pla va tindre la gentilesa, a més, de mostrar les seues instal·lacions a tots els presents que s’hi van interessar.

Quadern dels torsimanys/Cuaderno de los trujimanes és un projecte que va nàixer com un joc en el blog de Manel Alonso Els papers de can Perla, en el qual participaven altres autors per a superar les falses fronteres que imposen les llengües.

Aquesta és la segona antologia poètica de Manel Alonso, ja que l’any 2002 va editar Les hores rehabilitades, una obra que recollia una tria de la seua poesia escrita entre els anys 1986 i 2002.

Informa: Manel Alonso

fotos_noticia

633-presentacion-destilerias-pla-11

 

29 Juny 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres