Este estiu, campanya municipal d'arreplega de taps en la platja per a ajudar Tomás Esteve

Este estiu, campanya municipal d'arreplega de taps en la platja per a ajudar Tomás Esteve

Primer va ser la seua família, després els seus amics, l'any passat van començar a col·laborar distints clubs i associacions, i este estiu també l'Ajuntament de Puçol se suma a les campanyes solidàries per a ajudar Tomás Esteve, un xiquet de la població amb paràlisi cerebral que necessita un tractament experimental als Estats Units i cada viatge semestral costa entorn de 6.000 euros.

Tomás Esteve és un jove de Puçol amb una estranya malaltia degenerativa, paràlisi cerebral, de difícil tractament al nostre país. Després de distintes proves, l'esperança va arribar amb un tractament experimental en Philadelphia, als Estats Units, on han d'acudir ell i sa mare Mari Paz cada sis mesos, per a seguir un complex procés que fins ara és l'únic que ha donat algun resultat positiu.

Però este experiment implica disposar de 6.000 euros per a cada viatge i Mari Paz, la mare de Tomás, a pesar de l'ajuda de la família i els amics, difícilment pot aconseguir per si mateixa eixa quantitat, d'ací que es posara en marxa un mercat ambulant solidari fa ara dos anys, organitzat pels seus més acostats.

L'experiència va funcionar i va calar en la població, el que va provocar que el Club Puçol de Radiocontrol organitzara una competició solidària per a recaptar fons, una iniciativa a què també s'han sumat altres associacions de la població, inclosa la Junta Local Fallera, que va dedicar els playbacks solidaris del passat Nadal a la lluita contra la paràlisi cerebral de Tomás.

A partir de juliol és l'ajuntament el que també se suma a les campanyes d'ajuda”, confirma el regidor de la platja, Salvador Àvila. “En el nostre cas serà col·locant tres contenidors per a arreplegar taps en tres llocs emblemàtics: l'Espai Voramar, el Mercat Municipal i el Poliesportiu Municipal”.

Una campanya que estarà dos mesos en estos tres espais, però que al setembre es trasllada als col·legis públics de la població, on es concentren cada dia molts xiquets i és més fàcil arreplegar taps situant els contenidors en els patis de Bisbe Hervás, La Milotxa, Jaume I o Lluís Vives.

Tant del trasllat dels contenidors com de l'arreplega dels taps s'ocupa l'empresa Magma Residus, que també ha sigut l'encarregada de posar els contenidors.

Este estiu, no tires els taps en qualsevol part: deposita'ls en els tres contenidors destinats a ajudar Tomás Esteve: per a tu és un xicotet esforç; per a Tomás, una possibilitat de continuar lluitant contra la paràlisi cerebral.

Informa: Sabín

667-mari_paz_y_tomas_esteve-2

 

27 Juny 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres