Més seguretat en les desencaixonades de Sant Joan amb l'aparició en escena del coordinador de col•laboradors

Més seguretat en les desencaixonades de Sant Joan amb l'aparició en escena del coordinador de col•laboradors

Poques dades destacades per a la història són aportats per esta edició del bou de Sant Joan celebrada el 23 de juny. Encara que si haguera que destacar alguna cosa, personalment em quede amb la dada sempre positiu de l'absència total de contratemps dignes de ser ressenyats.

Sí que es va produir un fet totalment nou i que va resultar tremendament positiu, vist al resultat final del mateix. M'estic referint a l'estrena d'una nova figura dins de l'organigrama de persones implicades en la seguretat i el bon desenrotllament d'un dia de bou.

A esta figura, nascuda des del si del Consell Municipal Taurí, se li va assignar el nom de coordinador de col·laboradors taurins i va ser el gran aficionat local Alfonso Àvila l'encarregat de realitzar esta comesa el primer dia, amb la màxima perfecció gràcies, entre altres motius, a l'ajuda de la resta de l'equip de col·laboradors.

Després d'un incident totalment fortuït i que, afortunadament, va quedar en una simple anècdota, es va donar solta al primer bou de la vesprada, pertanyent a la ramaderia de Jaen de Miranda i Moreno, de nom Peluchito, marcat amb el núm. 2 i amb guarisme 8.

En segon lloc va ser desencaixonat el bou marcat amb el núm. 41 i guarisme 7, pertanyent a la prestigiosa ramaderia de Zalduendo. Era un bonic burraco que atenia al nom de Grogui i que a la fi seria el protagonista del millor de la vesprada.

Va tancar el torn de desencaixonades la del bou de nom Chipiro, també de Miranda i Moreno, amb guarisme 8 i el núm. 1.

Posteriorment es van soltar vaquetes que van entretindre el personal fins a l'embolada de la vesprada, que va ser la del bou Careto, el mateix que s'havia soldat després del tancament matinal. A este bou li va tallar la corda Javier Claramunt, sent la quadrilla de José Comes l'encarregada d'embolar-lo.

Informa: Salvador Almenara Marsaga

fotos_noticia

659-primera-desencajonada-1

 

26 Juny 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres