El president Alberto Fabra entrega la bandera Blava de la platja de Puçol a l'alcaldessa Merche Sanchis

El president Alberto Fabra entrega la bandera Blava de la platja de Puçol a l'alcaldessa Merche Sanchis

Durant el matí del dilluns 25 de juny s'ha realitzat en la platja Recatí d'El Perellonet l'entrega de les banderes blaves a les 108 platges i 12 ports esportius que enguany han obtingut un guardó que és un símbol de qualitat. El president de la Generalitat Valenciana Alberto Fabra ha presidit l'acte i ha sigut l'encarregat d'entregar la bandera Blava que enguany ondejarà en la platja de Puçol junt amb la Q de qualitat turística i al segell Qualitur.

La platja Recatí, un racó tranquil, junt amb la Gola del Perellonet, ha sigut el lloc triat enguany per a l'acte oficial d'entrega de la bandera Blava a les platges i ports de la Comunitat Valenciana, en una carpa en plena platja el decorat transparent de la qual permetia que els guardonats lluïren la seua bandera precisament tenint com a fons una platja blava.

Una brillant idea visual per a potenciar la bandera Blava, un projecte desenrotllat a nivell internacional des de 1987, Any Europeu del Medi Ambient, i que hui s'estén per 46 països dels 5 continents. A Espanya, és l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) l'organisme que presidix el jurat encarregat de decidir qui complixen els requisits per a obtindre un guardó que és símbol de qualitat.

La bandera Blava, la Q de qualitat turística i el segell Qualitur ondejaran este estiu en la plaça Rosa dels Vents, confirmant que Puçol té una platja de bandera

Precisament el president d'ADEAC, José Ramón Sánchez Moro, ha sigut l'encarregat d'obrir l'acte oficial d'entrega de banderes, i l'ha fet amb dos exemples que vénen a demostrar la importància de l'esforç conjunt per eixir avant: una anècdota atribuïda a Einstein sobre la capacitat del ser humà per a eixir avant en les situacions més inversemblants quan un no té a qui demanar ajuda, i, aprofitant l'actual Eurocopa, el treball col·lectiu, en grup, com a exemple de l'esforç de tots per a eixir avant.

Juguem net amb les nostres platges este estiu”, ha sigut la frase amb què el president ha sintetitzat el seu missatge. “Oferim als turistes més responsables que arriben atrets per eixa bandera Blava un país digne, responsable i solidari, perquè en la platja tots som iguals i és ací on es veu com som realment és un país”.

Un total de 120 banderes han correspost enguany a la Comunitat Valenciana, el que suposa la quinta part de les ha obtingut Espanya que és, amb 540 banderes blaves per a les platges, el país amb més distincions, seguit per Grècia, França, Turquia i Portugal. Un lideratge indiscutible en el sector que parla de la qualitat de l'aigua i de l'arena, però també dels servicis.

En este aspecte, en el treball diari de tots, és on ha centrat el seu discurs Alberto Fabra, el qual anima als valencians a continuar treballant: “Ens hem d'oferir com a gent que cuida del seu entorn, perquè gràcies a l'esforç de tots estem oferint un gran aparador per als turistes. I eixe aparador és possible gràcies a vosaltres, els responsables de cada municipi, que sou una peça fonamental per a atraure a eixos turistes que busquen un lloc per a estar a gust, però també activitats per a disfrutar”.

Després d'agrair el treball que realitzen els voluntaris, els socorristes i la Creu Roja, s'ha procedit a l'entrega de les banderes als ports esportius i les platges. Entre els guardonats també està un any més la platja de Puçol, la bandera Blau de la qual ha sigut entregada personalment pel president a l'alcaldessa de la població.

Val la pena l'esforç que estem realitzant entre tots perquè els veïns i els turistes disfruten no sols de la nostra aigua i la nostra arena, sinó també dels servicis que estem oferint en la nostra platja”, assegura Merche Sanchis. “És important que vinguen turistes perquè és un sector que suposa una gran font de riquesa. Per a ells, a més dels servicis bàsics, ja tenim programada una àmplia oferta d'activitats lúdiques per a l'estiu, davall el títol genèric d'Estiu Voramar”.

També el regidor de la platja, Salvador Àvila, ha estat present en l'entrega de la bandera Blava i les seues paraules no sols corroboren el punt de vista de l'alcaldessa, sobre la necessitat programar activitats lúdiques i d'oci en la platja, sinó que va un poc més enllà al destacar el treball que realitzen veïns i distints col·lectius locals perquè les banderes que ondegen en la platja es mantinguen any rere any.

Fa unes setmanes vam celebrar el Dia del Medi Ambient en la platja, amb la neteja de l'arena a càrrec d'Acció Ecologista-Agró, dels espigons per part del Club de Pesca Puçol i del fons marí en col·laboració amb el Club de Busseig Trotafons, tot un exemple d'implicació per part dels col·lectius locals”, assenyala el regidor. “A això hem d'afegir el treball d'altres institucions, com la Diputació de València, que s'ocupa de la neteja diària de l'arena. Tot això és un exemple perfecte de què una platja de bandera només es pot aconseguir amb la col·laboració de tots”.

Captat el missatge de les autoritats locals.

Veïns, turistes, associacions, institucions i treballadors municipals, gràcies al vostre respecte i col·laboració enguany tornen a ondejar en la platja de Puçol la bandera Blava, la Q de qualitat turística i el segell Qualitur… i potser no estiguen soles, perquè el treball que es realitza amb la platja accessible per a discapacitats prompte pot obtindre un reconeixement oficial.

De moment, són tres els pals que hi ha preparats en la plaça de la Rosa dels Vents, suficients per a confirmar que, un estiu més, Puçol té una platja de bandera.

Informa: Sabín

fotos_noticia

662-entrega-bandera-azul-4

 

25 Juny 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres