Sis bous de Machancoses i un cerril d'Ortigao Costa recorren els carrers de Puçol en un tancament amb molt de públic

Sis bous de Machancoses i un cerril d'Ortigao Costa recorren els carrers de Puçol en un tancament amb molt de públic

El bon temps i coincidir la festivitat de Sant Joan en dissabte han fet que el tancament matinal haja comptat amb més públic que en els últims anys. El bestiar de Machancoses, el bou cerril de la ramaderia portuguesa i l'absència de contratemps han arredonit una matinal quasi perfecta, en la que només va faltar la puntualitat exquisida d'altres anys a l'hora de començar el tancament.

No va ser tan puntual com la comissió del 7 de setembre haguera volgut per al seu primer acte oficial, però quasi sempre hi ha algun veí que s'oblida de retirar el cotxe de l'ampli recorregut del bou, el que implica obrir una barrera, traure el vehicle, tornar a tancar i comprovar per última vegada que tot l'itinerari està exempt d'obstacles i hermèticament tancat.

Sobre les 8.15, el camió de Fernando Machancoses situat a l'inici del carrer Sant Pere va obrir les seues portes per a deixar eixir als sis bous acompanyats de les vaques; pujada compacta fins al final del carrer, baixada per Sant Joan i al corro.

Un tancament tranquil i ordenat, a pesar que en un primer moment els bous no van seguir l'itinerari previst en la plaça Joan de Ribera, enfront de l'ajuntament, però una vegada reconduït van entrar tots sense problemes en el corro del carrer Palau.

La novetat d'enguany va arribar llavors, perquè la comissió va traslladar un caixó fins al final del carrer Sant Miquel, des d'on es va realitzar l'espectacular desencaixonada d'un bou cerril de la ramaderia portuguesa Ortigao Costa. Bona actuació la seua.

Molt de públic repartit al llarg del nucli antic de Puçol, encara que només es van produir aglomeracions en la concentració enfront de l'ajuntament durant el tancament i, sobretot, en la desencaixonada, on el carrer presentava un aspecte molt pròxim al d'un 7 de setembre, el dia gran del bou en la població.

Com han tancat al bou abans de les 9 del matí, Fernando Machancoses ha accedit a soltar un segon bou, este directament des del corral. De nom Gavilán, l'animal ha complit amb les expectatives del públic i ha mantingut els aficionats en moviment.

Un matí tranquil, sense cap incident. A destacar la gran presència de públic, gràcies al bon temps i que Sant Joan ha caigut enguany en dissabte.

També ressaltar el bon ambient en la plaça del País Valencià, concretament en el local d'un gran aficionat, Ca El Rallat, on es potencia no sols l'ambient taurí, sinó les albaes, la camaraderia i la fraternitat entre aficionats de Puçol i El Puig.

Un gran exemple del que és Puçol, cultura de bou.

Informen: Salva Almenara i Sabín

fotos_noticia

657-encierro-7

 

23 Juny 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres