El 23 de juny comença el servici de salvament i socorrisme en la platja de Puçol

El 23 de juny comença el servici de salvament i socorrisme en la platja de Puçol

Per quint any consecutiu, Sergio Català és l'encarregat de coordinar el dispositiu de salvament i socorrisme durant l'estiu en la platja de Puçol. Amb un pressupost molt més auster, ha calgut renunciar a algunes activitats d'oci, a canvi s'aconseguix mantindre intactes els mitjans destinats a la seguretat: una embarcació, una moto d'aigua, quatre torres, sis vigilants, un patró, un infermer i l'ambulància permanentment.

Els dies 23 i 24 de juny, de 10.30 a 19.30 hores, la platja de Puçol ja comptarà amb un ampli servici de salvament i socorrisme destinat a garantir la seguretat dels banyistes. Després d'este cap de setmana inicial, el servici es prestarà diàriament des del 30 de juny fins al 2 de setembre i, igual que al començament de la temporada, al final hi haurà un cap de setmana addicional, el del 8 i 9 de setembre.

Valenciana del Deporte y Salud és la quinta vegada es fa càrrec del servici i, a més, en este estiu pràcticament organitza tots els servicis en les platges del nord de València, ja que també s'ocupa de coordinar el salvament en La Pobla de Farnals i del servici complet en El Puig.

El servici de socorrisme estarà funcionant en la platja entre els dos patrons, des de Sant Joan fins a la Mare de Déu al Peu de la Creu, del 23 de juny al 9 de setembre

En la posta principal, situada junt amb la plaça Rosa dels Vents, disposarem permanentment d'un infermer, un conductor i l'ambulància, llista per a qualsevol emergència”, assenyala el gerent de l'empresa, Sergio Català. “A més, comptem amb una embarcació, una moto d'aigua amb llitera de rescat i un patró per a l'interior de l'aigua, junt sis vigilants per a atendre les quatre torres de vigilància i la zona accessible per a discapacitats”.

Un equip semblant al de temporades anteriors, ja que s'ha fet un esforç econòmic per a mantindre intacte el pressupost destinat a la seguretat dels banyistes, encara que ha calgut reduir activitats d'oci com el curs de busseig que s'ha impartit altres anys.

Atés que la seguretat és el prioritari, també s'estan estudiant algunes millores en funció de l'experiència d'anteriors temporades, en concret es planteja desplaçar una de les torres de vigilància (la situada a l'altura dels càmpings) per a acostar-la a la zona on l'estiu passat es van realitzar diversos rescats pels corrents marines.

És un problema que ja hem detectat este estiu en la platja d'El Puig i que ens obliga a mantindre un vigilant el més prop possible, ja que l'aigua canvia en el fons del mar, creant corrents de retorn perilloses per a l'eixida normal dels banyistes”, explica Sergio. “La nostra proposta és desplaçar la segona torre de vigilància uns metres més cap al nord, per a acostar-la al punt on l'estiu passat es produïen eixes corrents a Puçol, el que redunda en una major tranquil·litat per als usuaris de la platja”.

Sergio i el seu equip també s'ocupen d'altres activitats paral·leles, com abalisar la platja amb boies que delimiten la zona del bany i la reservada a les embarcacions, a més de coordinar als distints col·lectius que s'acosten a la platja amb objectius que a vegades poden entrar en conflicte, com els pescadors, els bussejadors, les barques i, per descomptat, els banyistes: “l'important és parlar amb ells perquè hi haja una zona de respecte i seguretat, perquè tots podem disfrutar de la platja simplement organitzant-nos adequadament”.

Banyar-se i fer-lo amb tranquil·litat, este estiu disfruta de la platja de Puçol des de Sant Joan fins a la festa de la patrona, la Mare de Déu al Peu de la Creu, del 23 de juny al 9 de setembre.

Informa: Sabín

643-posta_sanitaria_y_ambulancia

 

22 Juny 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres